Τους διαιτητές που θα σφυρίξουν στα ματς για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας όρισε η ΕΠΟ. Στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης ορίσθηκε 0 37χρονος Γιάννης Παπαδόπολους (καθηγητής πληροφορικής στο επάγγελμα), από την Ένωση Μακεδονίας.

Το Agriniogoal.gr έψαξε και βρήκε το life story του 37χρονου ρέφερι από την Θεσσαλονίκη.

Ο πατέρας του Δημήτρης ήταν ποδοσφαιριστής στον Μακεδονικό και προπονητής στη Δόξα Δράμας. Το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά και στα νιάτα του ο Γιάννης Παπαδόπουλος μικρός έπαιζε ποδόσφαιρο. Είχε φτάσει μάλιστα, μέχρι την Α’ ΕΠΣ Μακεδονίας με τον Αστέρα Αμπελοκήπων ως αριστερός χαφ.

Στην ηλικία των 16 όμως, πήρε απότομα ύψος και εξαιτίας ενός προβλήματος στα γόνατα οι γιατροί του συνέστησαν αποχή για διάστημα από έξι μήνες μέχρι ένα έτος για να δέσουν καλύτερα τα κόκαλα στα πόδια του.

Ο γεννημένος στις 17 Μαρτίου 1982, Παπαδόπουλος αποφάσισε το 1999 να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο και να ακολουθήσει σχολή διαιτησίας.

Το 2001 μπήκε στον πίνακα της Δ’ εθνικής, το 2005 στην Γ’ εθνική, στην πρώτη του χρονιά μάλιστα αναδείχθηκε καλύτερος διαιτητής στην κατηγορία, το 2008 στην B’ εθνική και το καλοκαίρι του 2015 στην Super League.

Καθηγητής πληροφορικής σε φροντιστήρια και πρώην εποχιακός υπάλληλος στον δήμο Θεσσαλονίκης, είναι πτυχιούχος πληροφορικής με μεταπτυχιακό  στην διοίκηση επιχειρήσεων. Παντρεύτηκε το 2013, και η σύζυγος του με καταγωγή από την Ρωσία.  Χόμπι του τα ταξίδια αλλά πλέον δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος.

Του αρέσει η ξένη ροκ μουσική (δεν είναι ιδιαίτερα φανατικός), ο κινηματογράφος και η ελληνική κουζίνα. Θαυμαστής του αγγλικού και κυρίως του ισπανικού ποδοσφαίρου, είναι “φαν” της Μπαρτσελόνα αλλά θα δει χωρίς πρόβλημα και αγώνες της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όσοι τον γνωρίζουν έχουν μόνο καλά λόγια για την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του. Στο γήπεδο ωστόσο, είναι αυστηρός με έφεση στα φάουλ.

Αναλυτικά :

Κυριακή (3/11)

17:00 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κωνστάντιος (Ευβοίας), Παπαδάκης (Ηρακλείου)

4ος: Φωτιάδης (Καστοριάς)

VAR: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

AVAR: Μωυσιάδης (Ηπείρου)