Χαρά και ανακούφιση… Αυτά είναι τα δύο πιο έντονα συναισθήματα που νιώθει ο Άντονι Μουνιέ τα φετινά Χριστούγεννα. Ο λόγος είναι προφανής: ο Γάλλος απεγκλωβίστηκε από τη δύσκολη συμβίωση με τον Παναθηναϊκό και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του στο Αγρίνιο. Ένα κεφάλαιο για το οποίο ο 32χρονος στράικερ φιλοδοξεί ότι θα είναι πετυχημένο.

 Ο Μουνιέ είχε και άλλες προτάσεις από τη Superleague, αφού η αξία και η εμπειρία του, σε συνδυασμό με το χαμηλό κασέ του, τον καθιστούσαν ένα δελεαστικό στοίχημα. Όμως, ο Μουνιέ προτίμησε τον Παναιτωλικό επειδή συγκέντρωσε ενθαρρυντικές πληροφορίες για το εργασιακό περιβάλλον και διαπίστωσε ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Μουνιέ πιστεύει ότι στο Αγρίνιο θα κερδίσει μία δεύτερη ευκαιρία στη Superleague, αφού δεν κρύβει ότι η οικογένεια του απολαμβάνει καλές συνθήκες ζωής στην Αθήνα και δεν θα ήθελε να μετακομίσει σε άλλη χώρα. Προφανώς, όμως, για να συνεχίσει ο Μουνιέ στην Ελλάδα, χρειάζεται να έχει συμβόλαιο και πρέπει να πείσει τις ομάδες να του το προσφέρουν. Η φτωχή παρουσία του στον Παναθηναϊκό δεν τον βοήθησε, οπότε ο Παναιτωλικός είναι το «κανονάκι» του και θα κάνει ότι περνάει από τα… πόδια του για να το αξιοποιήσει.

 DSC02014

Οι δύο προτάσεις στον Νταμπίζα

Τον Ιούνιο του 2019, ο Μουνιέ είχε συζητήσει με τον Νίκο Νταμπίζα και είχε προτείνει δύο λύσεις για να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Η πρώτη ήταν να επεκτείνει το συμβόλαιο για 12 μήνες, μέχρι τον Ιούνιο του 2021 χωρίς αύξηση στην αμοιβή του. Δηλαδή, το ποσό που αντιστοιχούσε στο τρίτο έτος της συνεργασίας του με το Τριφύλλι να «έσπαγε» στα δύο. Ο Γάλλος ήθελε έμπρακτα να δείξει στον Νταμπίζα ότι θέλει να βοηθήσει την ομάδα και δεν τον ένοιαζαν τα λεφτά. Ωστόσο, ο τότε τεχνικός διευθυντής αρνήθηκε.

Η δεύτερη πρόταση του Μουνιέ ήταν να ψάχνει ομάδα για να φύγει από τον Παναθηναϊκό, αλλά παράλληλα να υπολογίζεται από τον προπονητή. Ο Γάλλος θεωρούσε ότι με την παρουσία του στις προπονήσεις θα έπειθε τον Γιώργο Δώνη να τον χρησιμοποιήσει, αλλά άκουσε ξανά το «όχι» του Νταμπίζα.

Εν τέλει, ο Μουνιέ έλυσε το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και εντάχθηκε στον Παναιτωλικό έως τον Ιούνιο του 2020. Ο Μουνιέ ξέρει ότι ο Παναιτωλικός είναι το ακλόνητο φαβορί για υποβιβασμό, έχει παρακολουθήσει μερικά παιχνίδια του και αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο είναι να αντιστρέψει την κατάσταση. Όμως, ο 32χρονος επιθετικός έχει αυτοπεποίθηση και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα βοηθήσει την ομάδα του Αγρινίου να σώσει την παρτίδα… Ήταν κάτι που το είπε στον ιδιοκτήτη του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα και τον διαβεβαίωσε ότι θα τα δώσει όλα για την παραμονή…

Για την ιστορία, ο Μουνιέ θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ ως φιλοξενούμενος την Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 15:00, όταν ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό.

https://www.to10.gr/