Ο Παναιτωλικός ηττήθηκε χθες (5/1) από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με σκορ 3-1, σε ένα παιχνίδι όπου οι Αγρινιώτες ήταν έξαλλοι με τη διαιτησία, καθώς έχουν έντονα παράπονα για τα δύο πέναλτι τα όποια δόθηκαν στην Ένωση.

Συγκεκριμένα στο 25ο λεπτό της αναμέτρηση ο Ταχάρ έσπρωξε τον Σαμπανάτζοβιτς στα όρια της περιοχής, με τον διαιτητή Τάσση να αφήνει αρχικά τη φάση να εξελιχθεί. Όμως στην πρώτη διακοπή τον κάλεσαν σ’ επικοινωνία από το VAR και μετά από 4-5 λεπτά συνομιλίας έδειξε εν τέλει τη βούλα, με τον Λιβάγια να κάνει το 1-0 για την  ΑΕΚ. Στο 83ο λεπτό ο Κροάτης κέρδισε ένα ακόμη πέναλτι, χάρη στο οποίο ο Βέρντε διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο αρχηγός του Παναιτωλικού και σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης στο 42ο λεπτό, Χόρχε Ντίας, μίλησε στο SDNA δίνοντας μας την «εικόνα» του παιχνιδιού από τη δική του πλευρά και μέσα από τον αγωνιστικό χώρο: «Νομίζω κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες παίξαμε το ίδιο και δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο, έκαναν αλλαγές και επέστρεψαν δυνατότεροι. Σε όλα αυτά προσθέτουμε και την βοήθεια από τους διαιτητές» ανέφερε αρχικά ο 30χρονος Ουρουγουανός.

Ο Ντίας δικαιολογώντας την αναφορά του στη διαιτητική βοήθεια που πήρε η ΑΕΚ σχολίασε τα δύο πέναλτι που κέρδισε η Ένωση: «Στο πρώτο πέναλτι, ο διαιτητής ήταν δύο μέτρα μακριά από τη φάση, δεν είδε φάουλ και συνεχίζαμε να παίζουμε κανονικά. Επίσης, αν είναι φάουλ, είναι εκτός περιοχής. Ο διαιτητής δεν πήγε καν να το τσεκάρει στο VAR», ενώ συμπλήρωσε: «Το δεύτερο πέναλτι, νομίζω  ήταν πιο κοντά στην πραγματικότητα, αλλά αν ήταν από την πλευρά μας δεν θα το σφύριζε ποτέ». 

Ο Παναιτωλικός, μετά το πρώτο γκολ του Λιβάγια, ξεπέρασε την «κρυάδα» κατάφερε να απειλήσει την ΑΕΚ και ισοφάρισε τελικά με τον Χόρχε Ντίας πριν την ανάπαυλα. Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, οι παίκτες της ομάδας του Αγρινίου πίστεψαν στη νίκη: «Φυσικά και πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε, όπως είπα πριν. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε το ίδιο και είχαμε πιο καθαρές φάσεις, όπως αυτή του Κέβιν. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικά». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παναιτωλικός έχει παράπονα από τη διαιτησία, αφού «φώναζε» αρκετά και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο (3-0) για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Εκεί οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στο πρώτο γκολ του Ιστορικού για τράβηγμα του Αραμπούλι στον Γιοβάνοβιτς στο ξεκίνημα της φάσης. Ο Χόρχε Ντίας τόνισε ότι τα λάθη επιτρέπονται από τους διαιτητές, όχι όμως όταν υπάρχει το VAR:

«Το παιχνίδι με τον Πανιώνιο ήταν απίστευτο. Μπορεί κάποιες φορές οι διαιτητές να κάνουν λάθη, αλλά με το VAR, αυτά δεν μπορούν να γίνονται. Είναι ο τρίτος μου χρόνος εδώ και κάθε χρόνο γίνονται τέτοια πράγματα. Όταν υπάρχουν αμφισβητούμενες φάσεις, όλα σφυρίζονται κατά του Παναιτωλικού» υπογράμμισε στο SDNA.

Βελτιωμένη εικόνα έχει δείξει ο Παναιτωλικός στα τελευταία παιχνίδια. Αρχικά ήρθε η πρώτη του νίκη απέναντι στον ΟΦΗ στο Αγρίνιο και στη συνέχεια μία καλή εμφάνιση στο ΟΑΚΑ. Κατά τη γνώμη του Ντίας τέτοια απόδοση από την ομάδα του θα φέρει κι άλλα θετικά αποτελέσματα: «Σε πολλά παιχνίδια έχουμε παίξει καλά και δεν πήραμε καλά αποτελέσματα. Η ομάδα παίζει καλύτερα παρά τις σημαντικές ήττες που είχαμε. Σίγουρα κάποιες ενισχύσεις θα έρθουν να μας βοηθήσουν και θα κερδίσουμε πολλά παιχνίδια παίζοντας έτσι».