Αναλυτικά η ενημέρωση από τον σύλλογο του Αστέρα Μεσολογγίου(https://www.asterasmessolonghi.gr/)

Με το αριστερό ξεκίνησε ο Αστέρας στο β’ γύρο, καθώς ηττήθηκε στην Γουριά από τον τοπικό Εθνικό με 2-1, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2019, το μεσημέρι. Ο αγώνας έγινε στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτ/νίας. Ήταν ένα καλό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη, αλλά τελικά ένα κακό δίλεπτο αμυντικά του Αστέρα στο Α΄ημίχρονο έδωσε την ευκαιρία στη Γουριά να πετύχει δύο γκολ που τελικά της έδωσαν τη πολύτιμη για αυτούς νίκη.

Ο Αστέρας, παρόλο που μείωσε αμέσως στο σκορ σε 2-1, προσπάθησε με παιχνίδι κυριαρχίας στο Β’ ημίχρονο να ισοφαρίσει αλλά δυστυχώς ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ήταν σε πολύ καλή μέρα και αποσόβησε τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες μας για γκολ.

5′ Πρώτη ευκαιρία του αγώνα για τον Αστέρα, σε φάουλ από δεξιά με εκτελεστή τον Ντίμο, η μπάλα έφτασε στη μεγάλη περιοχή της Γουριάς, ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα, η μπάλα παρέμεινε στη περιοχή των γηπεδούχων διεκδικήσιμη, με τελικό αποδέκτη τον Κουφό που από καλή θέση σούταρε αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Εθνικού.

13΄Πρώτη επίσκεψη της Γουριάς στη περιοχή του Αστέρα, με τον επιθετικό να βρίσκεται στη περιοχή και αριστερά ανάμεσα σε δύο αμυντικούς του Αστέρα, έπιασε το σουτ αλλά έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κοκώρη, που ήλεγχε τη φάση.

17΄ Βαθιά μπαλιά του Ντίμο, δεξιά στον Γαβρίνα που έκανε το κοντρόλ της μπάλας αλλά το σουτ που επιχείρησε, έφυγε λίγο έξω από την εστία της Γουριάς

21′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Γουριά, όταν σε λάθος απομάκρυνση των αμυντικών του Αστέρα, η μπάλα έφτασε δεξιά και μες τη περιοχή στο επιθετικό της Γουριάς, ο οποίος μόνος απέναντι στον Κοκώρη πλάσαρε άστοχα έξω.

32′ Βαθιά μπαλιά προς τον Γαβρίνα από τον Ντίμο, με έξοδο έδιωξε προσωρινά ο τερματοφύλακας και η μπάλα έφτασε στον Μωραϊτη που προσπάθησε από μακρινή απόσταση να αιφνιδιάσει τον εκτός θέσης τερματοφύλακα, αλλά το σουτ τελικά μπλοκαρίστηκε με δεύτερη προσπάθεια τη μπάλα.

34′ ΓΚΟΛ για την Γουριά, όταν σε σλάλομ προσπάθεια του επιθετικού της Γουριάς, πέρασε από 4 παίκτες του Αστέρα, χωρίς κάποιος να του κάνει κάποιο φάουλ και με ωραίο δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κοκώρη για το 1-0. (Για τεχνικούς λόγους στο βίντεο του αγώνα δεν καταγράφηκε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων)

36′ ΓΚΟΛ και 2-0 για τον Εθνικό, αμέσως μετά τη σέντρα η μπάλα χάθηκε από τους παίκτες του Αστέρα, και από πάσα του μέσου του Εθνικού προς στον σέντερ-φορ της Γουριάς στη περιοχή του Αστέρα, έπιασε το σουτ που απέκρουσε ασταθώς ο Κοκώρης και στην επαναφορά μόνος ο δεξί εξτρέμ της Γουριάς πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει Κοκώρη.

38′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα και 2-1, με σκόρερ τον Καλύβα, που εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα σε σουτ του Γαβρίνα έξω από τη περιοχή της Γουριάς και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο Β’ ημίχρονο, ο Αστέρας πήρε τη πρωτοβουλία των κινήσεων, η Γουριά υποχώρησε και έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους, και τελικά κράτησε τη νίκη, χάρη στη πολλή καλή εμφάνιση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

48′ Φάουλ από δεξιά για τον Αστέρα με τον Ντίμο, η μπάλα με σέντρα έφτασε στον Γαβρίνα που έπιασε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας της Γουριάς σε ετοιμότητα απέκρουσε σε κόρνερ.

50′ Κόρνερ από δεξιά για τον Αστέρα, η μπάλα έφτασε στη περιοχή της Γουριάς, ο Παναγιωτόπουλος από καλή θέση κέρδισε τη κεφαλιά αλλά πέρασε άουτ.

53′ Ευκαιρία για τη Γουριά να κλειδώσει το παιχνίδι, σε μακρινή μπαλιά από την άμυνα στην επίθεση, ο επιθετικός κοντρόλαρε ωραία τη μπάλα, και με τον Κοκώρη εκτός θέσης, πλάσαρε ψηλοκρεμαστά με τον Παναγιωτόπουλο να απομακρύνει τη μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή του τέρματος.

72′ Ευκαιρία για τον Αστέρα να ισοφαρίσει,όταν σε προσπάθεια από δεξιά του Καλύβα, έπιασε ωραίο δυνατό σουτ και εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Εθνικού απέκρουσε σε κόρνερ.

94′ Τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού για τη Γουριά, με τον επιθετικό του Εθνικού να σπάει το τεχνικό οφσάιντ και απέναντι στο Κοκώρη να αστοχεί απελπιστικά άουτ.

Καλή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η διαιτησία των κ.κ. Καραβασίλη, Λυσσάρη, Βασιλείου

Αστέρας Μεσολογγίου: (Ντζιβανάκης) Κοκώρης, Σχώρης (85′ Γαντζούδης), Τριφιάτης, Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Ντίμο, Καλύβας, Μωραϊτης (71′ Μπαλαμπάνης), Γαβρίνας, Διαμαντόπουλος (63′ Χριστοδουλάτος), Κουφός

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Σταθάτος, Παπασπύρου, Νάστος