Ποδοσφαιριστής του Παναγρινιακού είναι από σήμερα (10/1) ο Βασίλης Γκόλιας. Ο ποδοσφαιριστής είχε συνάντηση με την διοίκηση της ομάδας και συμφώνησε να συνεχίσει την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ομάδα του Παναγρινιακού στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας της ΕΠΣΑ.

Το βιογραφικό του:

Δούλεψε πολύ από μικρός, ήταν και τυχερός να παίξει σε ομάδες που πρόσφεραν καλές συνθήκες, έτσι ο Βασίλης Γκόλιας ξεπέρασε τις 300 συμμετοχές στην επαγγελματική του καριέρα, με αποτέλεσμα στα 34 χρόνια του να νιώθει ευχαριστημένος από αυτά που του πρόσφερε το ποδόσφαιρο.

Ο Βασίλης Γκόλιας ξεκίνησε τη μπάλα από το χωριό του, τους Λογγάδες των Ιωαννίνων. Εντάχθηκε στους μικρούς του ΠΑΣ Γιάννινα, όπου ξεχώρισε από την αρχή σαν αριστερός μπακ. Σε αντίθεση με τον πατέρα του, που αγωνιζόταν σέντερ φορ.
Όταν ήταν να γίνει επαγγελματίας προτίμησε την πρόταση του Αστέρα Τρίπολης, όπου τον πρότεινε ο Τάσος Σιούλας. Η ομάδα ήταν ακόμα στην Δ’ Εθνική, αλλά είχε ξεκινήσει τις επενδύσεις και έβαζε στόχους, έτσι ο Βασίλης βρίσκει εξαιρετικές συνθήκες δουλειάς.
Με την άνοδο παίζει στην Γ’ Εθνική και βοηθάει σε νέα άνοδο στην Β’ Εθνική. Εκεί όμως δεν παίζει καθόλου και τον Ιανουάριο του 2007 μετακομίζει στον Παναιτωλικό.
Εκεί θα παίξει σχεδόν μια ολόκληρη καριέρα, επτάμισι χρόνια, και έχει να το λέει για το πόσο τυχερός ήταν, που είχε ένα πρόεδρο σαν τον Φώτη Κωστούλα.
Ζει μια άνοδο στην Β’ Εθνική, δύο στη Σούπερ Λιγκ, αλλά και ένα υποβιβασμό. Το 2014 κλείνει ο κύκλος στο Αγρίνιο και συνεχίζει στον Απόλλωνα, έμπειρος πια.
Κάνει γεμάτη σεζόν στην Φούτμπολ Λιγκ, αλλά η ομάδα δεν ανεβαίνει. Την επόμενη σεζόν παίζει λίγο, αλλά επιστρέφει στη Σούπερ Λιγκ, με την Καλλονή, που υποβιβάζεται.
Το 2016 πηγαίνει στα Τρίκαλα, όπου συμμετέχει σε μια σπουδαία ομάδα, που δεν καταφέρνει όμως να ανέβει. Η καλή απόδοσή του, αλλά και η παρουσία δεινών επιθετικών τον απογειώνει. Δίνει 13 ασίστ στα 30 παιχνίδια της σεζόν 2016-17, και μάλιστα κάνει…. χατ τρικ με ασίστ στις 30 Απριλίου 2017 στα Περιβόλια στον αγώνα Κισσαμικός – Τρίκαλα 1-3. Ο Γιαννιτσάνης βάζει 15 γκολ και ο Κουσκουνάς 20, πολλά χάρη στις σέντρες και τα στημένα του Βασίλη.
Η επόμενη χρονιά δεν είναι τόσο αποδοτική, καθώς αδυνατίζει η ομάδα.
Φέτος κάνει έξι παιχνίδια στα Τρίκαλα, αλλά τον Δεκέμβρη αποχωρεί στα πλαίσια ανανέωσης της ομάδας, αλλά και δικής του και τώρα συνεχίζει στο Ναυπακτιακό και την Γ’ Εθνική.
Χαρακτήρας χαμηλών τόνων, εργατικός στο γήπεδο, ο Βασίλης δέθηκε με πολλούς παίκτες από διαφορετικούς τόπους και εποχές. Βάφτισε την κόρη του Βαγγέλη Κουτσουρές, που έπαιζαν μαζί στον Παναιτωλικό, ενώ ανέπτυξε ξεχωριστή φιλία, κυρίως με τον Ηλία Μανίκα, τον Τάσο Δέντσα, τον Μιχάλη Μπακάκη, τον Χουσείν Μουμίν, τον Αχιλλέα Σαρακατσάνο και πολλούς άλλους.
Από το 2017 παντρεύτηκε και έχει αποκτήσει μια κόρη, που είναι μόλις 14 μηνών, την Ελένη Ραφαέλα.
Η επίδοσή του, μια ασίστ κάθε οκτώ παιχνίδια στη Φούτμπολ Λιγκ, δύσκολα θα επαναληφθεί από άλλο αριστερό μπακ.

Το soccerbase.gr έχει καταγράψει μια μια τις παρουσίες του και σας παρουσιάζει την καριέρα του και με αριθμούς από το 2005 ως και σήμερα, που αγωνίζεται στις επαγγελματικές και εθνικές κατηγορίες.