Στο επίσημο site της Super League υπάρχει αφιέρωμα στον νεότερο αρχηγό στην ιστορία του Παναιτωλικού τον Γιώργο Λιάβα.

Το σίγουρο είναι ότι είναι σπάνια, αν όχι και μοναδική, η περίπτωση του Γιώργου Λιάβα, που φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Παναιτωλικού, πριν κλείσει τα 19 χρόνια του.

Αν και ακόμα θέλει 15 μέρες για να κλείσει τα 19 χρόνια του, ο Γιώργος Λιάβας φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Παναιτωλικού στο νικηφόρο αγώνα με τον Άρη για τη Super League.

Οι τρεις πρώτοι αρχηγοί, Χόρχε Ντίας, Λουσέρο και Μαλής δεν ήταν στην ενδεκάδα και ο Λιάβας πήρε το χρίσμα του τέταρτου σε ιεραρχία.

Για τον διεθνή με τις Ελπίδες αμυντικό ήταν μια ξεχωριστή στιγμή, καθώς δεν έχει συμβεί, στα χρόνια της Super League τουλάχιστον, να ξεκινήσει τόσο νέος αρχηγός σε ενδεκάδα ομάδας.

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά για όλη την ιστορία της Α’ Εθνικής, καθώς δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα και επεξεργασμένα στοιχεία.

Πολύ πιθανό τόσο νέα παιδιά να φόρεσαν περιβραχιόνιο στις απεργίες τον Δεκέμβριο του 1976 και τον Σεπτέμβριο του 1986, αλλά και σε ιδιαίτερες άλλες περιπτώσεις.

Σίγουρα ο Λιάβας είναι ο νεότερος αρχηγός στην ιστορία του Παναιτωλικού στη μεγάλη κατηγορία.

Να τονίσουμε ότι ο Γιώργος Λιάβας είναι και ο νεότερος που έχει αγωνιστεί στη Super League με τον Παναιτωλικό και ο δεύτερος νεότερος στη μεγάλη κατηγορία μετά τον Πέτρο Μίχο.

Ο Πέτρος Μίχος ήταν 16 ετών, εννέα μηνών και 21 ημερών, όταν έπαιξε πρώτη φορά στης 7 Δεκεμβρίου 1975 στον αγώνα Παναιτωλικός – Πανιώνιος και ο Λιάβας 17 ετών, έξι μηνών και 12 ημερών, όταν έπαιξε πρώτη φορά στις 25 Αυγούστου 2018 στον αγώνα Παναιτωλικός – Ατρόμητος.

Πολύ νέος φόρεσε το περιβραχιόνιο και ο Πέτρος Μίχος, αλλά σε αγώνα της Β’ Εθνικής. Ήταν στις 18 Ιουνίου 1978, όταν έπαιζε το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του, πριν μεταγραφεί στον Ολυμπιακό. Ήταν η τελευταία αγωνιστική, ο αγώνας Παναιτωλικός – Πανελευσινιακός και ο Μίχος έγινε αρχηγός για μια μέρα σε ηλικία 19 ετών και τεσσάρων μηνών, τιμής ένεκεν.

Είχε ήδη τρεις γεμάτες σεζόν στην ομάδα και 88 αγώνες πρωταθλήματος. Ο Λιάβας χρίστηκε αρχηγός μόλις στο 29ο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα.

Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι όλοι οι συμπαίκτες του στην ενδεκάδα του αγώνα ήταν μεγαλύτεροί του από τέσσερα ως 13 χρόνια, ενώ είναι ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης της πρώτης ομάδας του Παναιτωλικού!