Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελος Δανιήλ, σε συνέντευξή του υποστηρίζει ότι το μεγάλο θέμα δεν είναι το αν θα συνεχιστούν ή όχι τα πρωταθλήματα, αλλά το τι θα γίνει την επόμενη σεζόν, προβλέποντας ότι θα είναι καταστροφική για πολλούς λόγους.

Aκολουθεί η συνέντευξη του κ. Δανιήλ από το pelop.gr:

√ Απ’ ότι φαίνεται, το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα επαναρχίσει. Με το ερασιτεχνικό τι γίνεται;

«Είναι δύο εντελώς διαφορετικές περιπτώσεις και δεν πρέπει να τις συγχέουμε. Απ’ ότι φαίνεται, η Σούπερ Λιγκ θα συνεχιστεί, αφού υπάρχει και η οδηγία από την UEFA. Εδώ τι να πεις στον παράγοντα; Να έρθει μετά από τόσο καιρό να πληρώσει 800 ευρώ και να παίξει 7 παιχνίδια; Από Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχει ευρώ. Νομίζω ότι δεν έχουμε καταλάβει πολύ καλά τι γίνεται αυτή τη στιγμή. Είμαστε ζαλισμένοι ακόμα από τα χαστούκια».

√ Πότε θα είναι ξεκάθαρο αν θα συνεχιστούν ή όχι τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα;

«Υπολογίζω ότι τέτοια συζήτηση θα ανοίξει μετά από ένα μήνα, στα μέσα Απριλίου δηλαδή. Τότε ίσως θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα για τη συνέχεια. Αυτό που ισχύει τώρα είναι ότι το πρωτάθλημα συνεχίζεται βάσει της προκήρυξης. Τυπικά αυτό υπάρχει, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Αυτή είναι η δέσμευση που έχουμε ως Ενωση. Αν πρέπει να απαντήσω όπως το νιώθω, η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει. Βλέπετε τι γίνεται με το EURO, το Τσάμπιονς Λιγκ, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου χάνονται τεράστια έσοδα και εμείς συζητάμε για τα δικά μας».

√ Με ποιο τρόπο θα συνεχιστούν και με ποιο τρόπο θα διακοπούν οριστικά;

«Αυτό είναι κάτι που θα έρθει ως κεντρική οδηγία από την ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να το αποφασίσουμε εμείς. Θα ληφθεί μια κοινή απόφαση. Υποθέτω ότι η Ομοσπονδία θα μας επιτρέψει να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην προκήρυξη».

√ Το ίδιο ισχύει και για τη Γ’ Εθνική;

«Ακριβώς. Για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ισχύουν τα ίδια. Η Σούπερ Λιγκ και η Σούπερ Λιγκ 2 θα τα βρουν. Είναι διαφορετικό εκεί. Και στη Γ’ Εθνική θα ληφθεί μια απόφαση που θα λέει ότι ανεβαίνουν τόσοι, υποβιβάζονται τόσοι ή ό,τι αποφασίσουν. Και εκεί θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα για του χρόνου. Θα υπάρξει παράγοντας που θα βάλει 100.000-200.000 ευρώ για να κατεβάσει μια ομάδα με όλα αυτά που θα έχουν προηγηθεί; Δεν αποκλείεται να αφήσουν δύο Κατηγορίες πάνω και από εκεί και πέρα να γίνει όλο ερασιτεχνικό».

√ Τι θα αφήσει πίσω της όλη αυτή η ιστορία με τον κορονοϊό;

«Το πρόβλημα δεν είναι τι θα γίνει τώρα, αλλά από τον Σεπτέμβριο και μετά. Τώρα, η ΕΠΟ θα πάρει μια απόφαση, θα εφαρμοστεί και όλα καλά. Μετά όμως; Πιστεύω ότι θα κληθούμε ως Ενωση να διαχειριστούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, διότι μπροστά μας έρχεται οικονομική λαίλαπα. Πώς θα έρθει ο παράγοντας τον Σεπτέμβριο να δηλώσει συμμετοχή, ενώ έχει κλείσει την επιχείρησή του για τόσο μεγάλο διάστημα, ή δεν τον έχουν πληρώσει; Υποθέτω ότι θα έχουμε μια πολύ μεγάλη μείωση στον αριθμό συμμετοχών με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει και η Ενωση σοβαρά προβλήματα».

√ Τι είδους προβλήματα μπορεί να αντιμετωπίσει η ΕΠΣ Αχαΐας;

«Να μην μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους της. Πώς θα λειτουργήσει χωρίς υπαλλήλους. Μέχρι τώρα πληρώνονται, αλλά από εδώ και πέρα; Γι’ αυτό λέω ότι από τον Σεπτέμβριο θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολες καταστάσεις. Η χώρα μας αρχικά θα πρέπει να τις αντιμετωπίσει, αλλά και το ποδόσφαιρο που είναι μέρος της κοινωνίας. Μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο έχει τη δική του οικονομία».

Πηγή: pelop.gr