Σενάρια για νέα αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Τα νέα δεδομένα που φέρνει η πανδημία του κορωνοϊού όσον αφορά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα

Άγνωστες παραμένουν οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και στο ποδόσφαιρο, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.
Όπως γράφει η Live Sport, υπάρχουν σενάρια για νέα αναδιάρθρωση στις επαγγελματικές κατηγορίες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πίτα των εσόδων θα μικρύνει σημαντικά και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να «σηκώσει» 40 ΠΑΕ (14 στην Super League 1, 12 στην Super League 2 και 14 στην Football League) που θα είναι βιώσιμες.
Παράλληλα, για να στηριχτούν οικονομικά οι μικρομεσαίες ΠΑΕ της Super League 1, θα επανέλθει στο προσκήνιο η συζήτηση για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους και των διαφημίσεων στα γήπεδα.
Αυτή την στιγμή υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το πρώτο το έχει βάλει στο τραπέζι ο Αλέξης Κούγιας, με επιστολή που απέστειλε στον Λευτέρη Αυγενάκη και κοινοποίησε στους κ. κ. Γραμμένο και Λυσάνδρου.
Συγκεκριμένα, η πρόταση του ισχυρού άνδρα της Α.Ε.Λ. αναφέρει πως οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας θα αυξηθούν σε 16. Για να συμβεί αυτό, δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και θα προβιβαστούν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Απόλλωνας Σμύρνης που βρίσκονται στην 1η και στην 2η θέση της Super League 2, η οποία με την σειρά της από την επόμενη σεζόν από 12 ομάδες θα έχει 16. Όσον αφορά στην Football League, ο κ. Κούγιας προτείνει την διεξαγωγή πρωταθλήματος με 16 συλλόγους. Σε αυτή την περίπτωση οι ομάδες συνολικά θα φτάσουν τις 48.
Το δεύτερο σενάριο, τώρα, θέλει την μείωση των επαγγελματικών ομάδων και αυτό θα μπορούσε να συμβεί με «συγχώνευση» της Super League 2 και της Football League, κάτι που σημαίνει πως θα καταργηθεί η μία επιπλέον κατηγορία που δημιουργήθηκε για να υπάρχουν έσοδα από την ΕΡΤ.

Πηγή:www.dimokratiki.gr