Η τηλεδιάσκεψη της UEFA με τις 55 ομοσπονδίες-μέλη για το μέλλον των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη και όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, θα δοθεί επιπλέον χρονική παράταση προκειμένου η σεζόν, η οποία έχει «παγώσει» λόγω του κορονοϊού, να ολοκληρωθεί κανονικά.

Παρότι η πανδημία δεν έχει φτάσει καν στην κορύφωσή της παγκοσμίως, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ZDF, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επιμένει τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν.

Και μάλιστα προκειμένου να το πετύχει αυτό, φέρεται διατεθειμένη να δώσει επιπλέον χρονική παράταση για τον σκοπό αυτό.

Ειδικότερα αναφέρεται πως η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα δώσει την ευκαιρία στις λίγκες της Γηραιάς Ηπείρου ώστε να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους, αλλά και τα Κύπελλα μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Οσον αφορά τις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA, δηλαδή το Champions και το Europa League θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη χρονική ευελιξία καθώς θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν ακόμη και εντός του Αυγούστου.

Φυσικά το αν τα ματς θα γίνουν παρουσία κόσμου, δεν έχει αποφασιστεί και δεν μπορεί να αποφασιστεί από τη στιγμή που ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση.

Βεβαίως τίθεται και το θέμα με ποια ρόστερ θα αγωνιστούν τότε οι ομάδες καθώς τα συμβόλαια αρκετά παικτών θα έχουν τυπικά λήξει από τον Ιούνιο, ενώ παράλληλα θα έχει ανοίξει και η μεταγραφική περίοδος αρκετό καιρό νωρίτερα.

Όσο για τα παιχνίδια εθνικών ομάδων που είχαν προγραμματιστεί για τον προσεχή Ιούνιο, αναμένεται να αναβληθούν αναβάλλονται και πλέον η διεξαγωγή τους μετατίθεται από το φθινόπωρο.

https://www.sportime.gr/