Το τοπίο σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού είναι θολό, ωστόσο η Super League 1 έχει ήδη ξεκινήσει να καταστρώνει ένα πλάνο για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος λαμβάνοντας υπόψιν το καλό σενάριο, δηλαδή ότι στα τέλη Απριλίου η καμπύλη των κρουσμάτων θα έχει μειωθεί σημαντικά.

Εφόσον οι προπονητικές εγκαταστάσεις των ομάδων δεν ανοίξουν μέσα στον Απρίλιο είναι ανέφικτο να γίνουν ομαδικές προπονήσεις, άρα η επανέναρξη της σεζόν με τους αγώνες πλέι οφ και πλέι άουτ θα πάει για μετά τα μέσα Μαΐου.

Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης (2/4), οι εκπρόσωποι των 14 ομάδων θα τοποθετηθούν για την διάρκεια της μίνι προετοιμασίας που χρειάζονται προκειμένου να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα.

Σύμφωνα με τη “Live Sport” ένα σενάριο είναι η πρεμιέρα των αγώνων να οριστεί για το διήμερο 23-24 Μαΐου, αφού έχει προηγηθεί προετοιμασία τριών εβδομάδων. Εφόσον αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε το πρωτάθλημα ενδέχεται να αρχίσει ξανά το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι τα πλέι οφ περιλαμβάνουν δέκα αγωνιστικές. Επίσης εκκρεμούν οι επαναληπτικοί ημιτελικοί (Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, Άρης – ΑΕΚ), ο τελικός του Κυπέλλου, ενώ ο Ολυμπιακός έχει σε εκκρεμότητα και τη ρεβάνς με τη Γουλβς για το Γιουρόπα Λιγκ.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι δέκα αγωνιστικές των πλέι οφ και τα ματς κυπέλλου μπορούν να διεξαχθούν μέσα σε 45, για να ολοκληρωθεί η σεζόν στην Ελλάδα το διάστημα 10-15 Ιουλίου.

Τέλος, η Super League έχει συμφωνήσει με τη Nova οι 8 από τις 10 αγωνιστικές των πλέι οφ να προγραμματιστούν Σαββατοκύριακο και να οριστούν δύο εμβόλιμες μεσοβδόμαδα. Επειδή όμως οι χρόνοι είναι πιεστικοί δεν αποκλείεται οι εμβόλιμες να ανέβουν σε τρεις ή τέσσερις για να μην ξεφύγει το πρόγραμμα πέρα από τα μέσα Ιουλίου.

soccerplus.gr