Αναβολή 3 εβδομάδων στην απόφαση για το μέλλον του πρωταθλήματος

Σε απόφαση για αναβολή λήψης απόφασης για το μέλλον του πρωταθλήματος κατέληξαν οι ΠΑΕ της Super League 1. Η επόμενη συνεδρίαση για λήψη απόφασης θα γίνει στις 24 Απριλίου, ενώ θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας που θα φέρει εισήγηση προς ψήφιση. Η ομάδα εργασίας θ’ αποτελείται από εκπροσώπους των ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ και Ατρόμητου.

Με την απόφαση συντάχθηκαν οι Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ και Άρης που αρχικά είχαν ταχθεί υπέρ της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος.

Aρχικά υπήρξαν δύο κύριες τάσεις υπήρξαν στη τηλεδιάσκεψη της Super League 1 σχετικά με το μέλλον του πρωταθλήματος, όπως μετέδωσε το dikisports.

Υπέρ της μη συνέχισης του πρωταθλήματος τάχθηκε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος, που πρότεινε την διακοπή του πρωταθλήματος, χωρίς να πραγματοποιηθούν οι αγώνες κατάταξης, υποστηρίζοντας ότι «οποιαδήποτε σκέψη για επανέναρξη του πρωταθλήματος είναι ανεδαφική».

Με την πρόταση Αλαφούζου συμφώνησε και ο ΠΑΟΚ. Ο Μ. Γκακάτσης είπε: “Δεν έχουμε καμία αντίρρηση με την πρόταση του κ.Αλαφούζου. Ασφαλώς και πρέπει να τελεσιδικησει και η υπόθεση που υπάρχει στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ “.

Με την πρόταση Αλαφούζου συμφώνησαν άλλες τρεις ομάδες και συγκεκριμένα ο Άρης, ο Πανιώνιος και ο Παναιτωλικός.

Υπερ της μη λήψης απόφασης και της εκ νέου συνεδρίασης στις 24 Απριλίου τάχθηκε ο πρόεδρος της Super League 1, Mηνάς Λυσάνδρου. Με την πρόταση συμφώνησε η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΟΦΗ, ο Αστέρας, ο Βόλος, που τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης και η ΕΠΟ.

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, τάχθηκε υπέρ τη λήψης “ομόφωνη απόφασης”, και πρόσθεσε: Η 24η Απριλίου δεν είναι ρεαλιστική. Πρέπει να δούμε την κατάσταση μέχρι τέλος Απριλίου. Αν μιλήσουμε για διακοπή, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο απ’ όλους ποίος είναι πρώτος. Ούτε παύλες ούτε άνω τελείες”.

Υπερ της συνέχισης του πρωταθλήματος και κατά της αναδιάρθρωσης την οποία ο ίδιος πρώτος πρότεινε εμφανίστηκε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλ. Κούγιας.
Ο  Παναιτωλικός ζήτησε μάλιστα αναδιάρθρωση και να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, 
https://soccerplus.gr/