Δημοσίευμα αποκαλύπτει το καλό σενάριο για το πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού.

 Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, το μεγάλο ερώτημα που βασανίζει τους περισσότερους δεν αφορά κάτι άλλο από το πότε θα δούμε τα μέτρα αυτά να χαλαρώνουν.

Η εκτίμηση που ακούμε τις τελευταίες ημέρες από επιστήμονες και στελέχη της κυβέρνησης, αναφέρει πως στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για κάτι τέτοιο, ωστόσο το σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής που έρχεται σε συνέχεια ενός ανάλογου χθες, μπαίνει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

 Αυτό λοιπόν αναφέρει πως ημερομηνία ορόσημο είναι η 27η Απριλίου. Η μέρα δηλαδή που λήγει η παράταση των μέτρων, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλια.

Τότε θα έχουν συμπληρωθεί 5 εβδομάδες με απαγόρευση κυκλοφορίας και θα μπορεί να γίνει ένας απολογισμός για το αν έχουν περάσει τα δύσκολα και το αν βρισκόμαστε σε ύφεση.

Αν άπαντες έχουμε τηρήσει τα μέτρα, οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί στις απολύτως αναγκαίες και δεν υπάρχει μεγαλύτερη εξάπλωση του Covid-19, τότε λίγες ημέρες νωρίτερα θα έχει ξεκινήσει η κουβέντα μεταξύ των υπεύθυνων υπουργείων για την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο να υπάρξει μία νέα παράταση, αλλά αν η εικόνα καλή, αυτή θα είναι για λίγο. Για μία εβδομάδα για παράδειγμα, για προληπτικούς λόγους.

 Φυσικά, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, δεν πρόκειται να δοθεί ελεύθερο να βγουν αμέσως όλοι έξω. Αυτό θα γίνει σταδιακά, με τα εμπορικά καταστήματα, υπό προϋποθέσεις, να έχουν προτεραιότητα και να ακολουθούν τα σχολεία. Όχι όμως όλα, αλλά οι τάξεις που δίνουν Πανελλήνιες.
https://vimapress.gr