Η βραζιλιάνικη τηλεόραση μετέδωσε ρεπορτάζ με βοηθό διαιτητή που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα οικονομικής επιβίωσης. Η έλλειψη ποδοσφαιρικών αγώνων λόγω κορωνοϊού έχει οδηγήσει την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας σε αναστολή πληρωμών με συνέπεια ο βοηθός διαιτητή, Ζεάν Κάρλος να αδυνατεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες της οικογένειάς του.

Το ρεπορτάζ έτυχε να το παρακολουθήσει ο μπακ του Ατρόμητου, Ροντρίγκο Γκάλο, ο οποίος συγκινήθηκε με την ιστορία του Ζεάν Κάρλος, πατέρα δύο κοριτσιών, εκ των οποίων το ένα αυτιστικό. Με τη βοήθεια της γυναίκας του ο Γκάλο βρήκε το όνομα του βοηθού διαιτητή και ήρθε σε επικοινωνία μαζί του.

Μάλιστα ο πρώην μπακ του Παναιτωλικού και της ΑΕΚ, ο οποίος είναι από την ίδια πόλη της Βραζιλίας με τον Ζεάν Κάρλος του έστειλε 270 ευρώ για να καλύψει τις ανάγκες του το επόμενο διάστημα, καθώς δεν είχε χρήματα ούτε για τροφή ούτε για να πληρώσει λογαριασμό.
«Εβλεπα την εκπομπή και ξαφνικά βλέπω ένα γήπεδο και λέω το ξέρω αυτό το γήπεδο είναι στην Ακρε. Μετά μίλησε για τη ζωή του, τη γυναίκα του και τα δύο κορίτσια του. Μίλησα με τη μητέρα μου και της είπα θα βοηθήσω αυτόν τον άνθρωπο», είπε ο Γκάλο.

«Σε ευχαριστώ. Εχεις πολύ μεγάλη καρδιά. Συγγνώμη, συγγνώμη», απάντησε συγκινημένος ο διαιτητής.