Η πανδημία του κορωνοϊού έχει «παγώσει» κάθε αθλητική δραστηριότητα. Τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου έχουν διακοπεί και κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα αρχίσουν ξανά. Στην ΕΠΟ υπάρχουν κάποιες σκέψεις και φαίνεται να οδεύουμε σε μία λύση «πακέτο» όσον αφορά τα πρωταθλήματα ευθύνης της, δηλαδή τη Γ’ Εθνική και τα τοπικά των Ενώσεων. Αυτό επεσήμανε στη «ΘτΔ» ο ταμίας της ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσσαλίας Περικλής Λασκαράκης.

Τα θέματα που πρέπει να λύσει η ΕΠΟ, εν μέσω πανδημίας, είναι πολλά. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής διεκόπη τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, ενώ και τα πρωταθλήματα των Ενώσεων έχουν μείνει ανολοκλήρωτα. Τα ερωτήματα που προέκυψαν είναι πολλά, όπως:
Θα ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα; Και αν ναι, πότε θα είναι εφικτό; Θα υπάρξει οριστική διακοπή; Εφόσον μείνουν οι διοργανώσεις στη μέση, θα ακυρωθεί όλη η σεζόν ή θα αναδειχθούν πρωταθλητές οι πρωτοπόροι; Τι θα γίνει με τις ομάδες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού;
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά στα παραπάνω από τη στιγμή που δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί το πρόβλημα με τον κορωνοϊό. Ωστόσο, η «ΘτΔ» επικοινώνησε με τον ταμία της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣΘ Περικλή Λασκαράκη, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση που θα παρθεί θα αφορά το σύνολο των πρωταθλημάτων που διοργανώνει η ομοσπονδία. Ουσιαστικά θα είναι μία λύση κοινή για τη Γ’ Εθνική και τα τοπικά πρωταθλήματα και με στόχο να μείνουν ικανοποιημένοι όσο το δυνατόν περισσότεροι σύλλογοι.

Αναλυτικά, τα όσα μας είπε ο κ. Λασκαράκης:

«Η προσπάθεια η οποία γίνεται είναι να ληφθεί μία συγκεντρωτική απόφαση που θα αφορά όλα τα τοπικά πρωταθλήματα των Ενώσεων-μελών μας, αλλά και τη Γ’ Εθνική κατηγορία. Πρόθεσή μας, βεβαίως, είναι να μείνει ικανοποιημένο το μεγαλύτερο ποσοστό των συμμετεχόντων διότι σε μία οριζόντια απόφαση δεν είναι πολύ εύκολο να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.
Έχει εξουσιοδοτηθεί η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ που θα κάνει τηλεδιάσκεψη τις επόμενες ημέρες για να μελετήσει όλα τα δεδομένα. Θα συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες για τη Γ’ Εθνική, αν και τα θέματα της συγκεκριμένης κατηγορίας τα γνωρίζει ούτως ή άλλως, καθώς και από τις Ενώσεις για να διαπιστώσει σε ποια φάση βρίσκονται τα δικά τους πρωταθλήματα.
Ακολούθως η Επιτροπή Διοργανώσεων θα κάνει μία συνολική εισήγηση, αν είναι δυνατόν και αμέσως μετά το Πάσχα, έτσι ώστε στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ να οδηγηθούμε στη λήψη των απαραίτητων αποφάσεων.
Εν κατακλείδι, πάμε για μία λύση «πακέτο» τόσο για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όσο και για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με γνώμονα να μην υπάρξουν αδικίες ή έστω να μείνει ικανοποιημένος όσο το δυνατόν μεγαλύτερος αριθμός από τους συμμετέχοντες.
Φυσικά πρέπει να καταλάβουμε ότι ζούμε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Τόσο το επαγγελματικό, όσο και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βιώνουν μία πρωτοφανή κατάσταση. Αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, αν σε ένα μήνα θα εξακολουθούν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, σε ποιο βαθμό θα συνεχίσουν να υπάρχουν ή αν θα σταματήσουν. Για το πρόβλημα του κορωνοϊού πορευόμαστε στο άγνωστο και γι’ αυτό ως ΕΠΟ προσπαθούμε να συνθέσουμε τα μέχρι στιγμής δεδομένα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Για το αν η ΕΠΟ και φυσικά η ΕΠΣΘ προετοιμάζονται για συνέχιση των πρωταθλημάτων μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, ο κ. Λασκαράκης ανέφερε: «Δεν μπορούμε να δώσουμε συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα γιατί μπορεί μετά να φανούμε ανακόλουθοι. Αφενός μεν δεν ξέρουμε την εξέλιξη της πανδημίας, κάτι που ασφαλώς δεν εξαρτάται από εμάς. Αφετέρου δε, δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν αποφάσεις που θα μας δεσμεύουν από τις υπερκείμενες ομοσπονδίες, όπως την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ.
Ως ΕΠΟ θα κάνουμε τις απαραίτητες προετοιμασίες και μελέτες για το πώς θα πρέπει να εξελιχθεί το τέλος της φετινής χρονιάς, αλλά και το πώς θα πρέπει να κυλήσει η επόμενη σεζόν στα πρωταθλήματα ευθύνης μας, μεταξύ αυτών και τα δικά μας στην ΕΠΣΘ. Από εκεί και πέρα θα περιμένουμε τις εξελίξεις της πανδημίας για να βγάλουμε τη σχετική απόφαση. Θέλουμε να υπάρξει μία απόφαση όσο το δυνατόν δικαιότερη για το σύνολο των συμμετεχόντων σε οριζόντιο επίπεδο διότι έτσι εξυπηρετούνται καλύτερα τα ποδοσφαιρικά συμφέροντα σε Πανελλήνιο επίπεδο».

e-thessalia.gr