Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Δευτέρας (20/04) τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός τήρησε συντριπτικά τα μέτρα περιορισμού» και ότι αισθάνονται όλοι περήφανοι «όταν «η Ελλάδα αναφέρεται ως θετικό παράδειγμα».

«Οι ελάχιστες εξαιρέσεις επιβεβαιώσαν τον κανόνα ότι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, όμως, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι «τα περιοριστικά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους».

Επιβεβαίωσε ότι «έχει ξεκινήσει η συζήτηση για άρση των μέτρων» με την κυβέρνηση να εξετάζει τις επόμενες κινήσεις «με μέθοδο και σχέδιο».

Χαρδαλιάς: «Αν χαλαρώσουμε μπορεί να ανατραπούν όσα έχουμε πετύχει» 

«Χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Η όποια άρση θα συνεχίσει βήμα-βήμα όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων. Τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο ως τις 27 Απριλίου» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται, μελετώντας όλα τα δεδομένα», διαβεβαίωσε. Δήλωσε την κατανόησή του για την ανυπομονησία που υπάρχει, συμπλήρωσε ωστόσο πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει με σταθερά βήματα και προσεκτικές κινήσεις.