Ανακοίνωση εξέδωσε η ομάδα της Αταλάντης και αναλύει τους λόγους που δεν πρέπει να συνεχιστούν οι αγώνες στα Ερασιτεχνικά γήπεδα της Ελλάδας

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΑΠΟ Αταλάντη: 

 Το Δ.Σ. του Α.Π.Ο. ”ΑΤΑΛΑΝΤΗ” λαμβάνοντας υπ’ όψη την πανδημία που πλήττει και τη χώρα μας και παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου θεωρεί αδύνατη τη συνέχιση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όσο και των τοπικών πρωταθλημάτων κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση λόγω του κορονοϊού.

Η υγεία όλων είναι αυτό που προέχει πάνω από όλα.

– Για να διεξαχθούν οι αγώνες θα πρέπει όλοι οι ποδοσφαιριστές-προπονητές-υπεύθυνοι των ομάδων, καθώς και οι διαιτητές να έχουν περάσει τα απαραίτητα τεστ, κάτι το οποίο φαντάζει αδύνατο.

– Οι αγώνες θα πρέπει να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, κάτι το οποίο μηδενίζει τα ελάχιστα έσοδα των ερασιτεχνικών ομάδων επιβαρύνοντας πιο πολύ την ήδη δύσκολη οικονομική τους κατάσταση και δεδομένου της απουσίας κρατικής ενίσχυσης φαντάζει αδύνατη η κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

– Είναι αδιανόητο ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές μετά από μία τόσο μεγάλη αποχή να τους ξαναβάλεις να αγωνιστούν θέτοντας τους σε κίνδυνο τραυματισμών και ενώ όλοι είναι εργαζόμενοι.

– Θεωρούμε ότι θα πρόκειται για αλλοίωση των πρωταθλημάτων της Γ΄ Εθνικής όσο και των τοπικών σε περίπτωση που η Ε.Π.Ο. αποφασίσει να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το σύνολο των ομάδων δεν θα βρίσκονται στην πρέπουσα φυσική κατάσταση. Άλλες ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν αδιάφορους αντιπάλους που θα παραταχθούν όπως – όπως, ενώ άλλες αντιμετωπίζουν ομάδες με βαθμολογικό ενδιαφέρον.

– Θα είναι επικίνδυνη η διεξαγωγή των αγώνων από κλιματολογικής πλευράς μεσημβρινές ώρες τους θερινούς μήνες, ενώ στις μεγάλες κατηγορίες μπορούν να αγωνιστούν και βραδινές ώρες.

Βλέπουμε ότι ακόμη και στην Super League θέλουν την συνέχιση μεν αλλά….και όπως όπως για το τυπικό μέρος.

Η κρίση του κορονοϊου είναι η τέλεια ευκαιρία για την Ε.Π.Ο. να αλλάξει το ποδόσφαιρο και να κοιτάξει την επόμενη ημέρα….

Να κοιτάξει την ενίσχυση και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο την ”βιτρίνα”.

Να προσπαθήσει να στηρίξει τους ερασιτεχνικούς συλλόγους και κατά προέκταση τους ανθρώπους που τους συντηρούν και πληρώνουν από το υστέρημά τους, με μόνο λόγο την κοινωνική προσφορά, διαφορετικά θα αποχωρήσουν και οι τελευταίοι εναπομείναντες.

Σε συνεργασία με τις Ενώσεις, την κεντρική εξουσία και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης να προβούν σε κάλυψη μέρους των λειτουργικών εξόδων των ερασιτεχνικών σωματείων (μετακινήσεις – έξοδα διαιτησίας κ.τ.λ.)

Πολλές τοπικές Ε.Π.Σ. παρατηρούμε με επιστολές τους ότι έχουν τονίσει το πρόβλημα στην ομοσπονδία.

Πολλοί παράγοντες ομάδων με δηλώσεις τους έχουν αποφασίζει να μην συμμετέχουν αν συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.

Ως μόνη λύση, αφού η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο, βλέπουμε την αναδιάρθρωση των ερασιτεχνικών κατηγοριών αλλιώς τόσο η Ε.Π.Ο. όσο και οι Ενώσεις θα ψάχνουν ομάδες του χρόνου για να δηλώσουν συμμετοχή.