Κατά κύματα θα γίνει η λειτουργία επιχειρήσεων και σχολείων. Πότε και πως θα ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης.

Άρση μέτρων: Τέσσερα στάδια που απέχουν μεταξύ τους 2-3 εβδομάδες προβλέπει το πόρισμα της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το χρονοδιάγραμμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων, που παραδόθηκε στον Πρωθυπουργό από τον υπουργό Υγείας.

Ο ΑΝΤ1 παρουσιάζει κατ΄ αποκλειστικότητα το σχέδιο των 63 ημέρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Τέσσερα βασικά στάδια εντός 63 ημερών. Αργά, σταθερά και σίγουρα. Αυτό είναι το μέτρο του σχεδίου άρσης των περιορισμών, όπως το ετοίμασε η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και επεξεργάζεται  σε αλλεπάλληλες συσκέψεις το Μέγαρο Μαξίμου για να το παρουσιάσει τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός. Ο Αντέννα παρουσιάζει , κατ΄αποκλειστικότητα  το δρόμο προς την κανονικότητα: 

ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ   

Το στάδιο αυτό έχει κομβικές 3 ημερομηνίες:  

27 Απριλίου 

Ανοίγουν : Υποθηκοφυλακεία, (και υπηρεσίες στα) Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία. Την πρεμιέρα όμως στις 28 Απριλίου μπλοκάρουν οι δικηγόροι της Αθήνας που αποφάσισαν  αποχή  

4 Μαΐου 

Ανοίγουν οι μετακινήσεις (με εξαίρεση τα νησιά) και πιθανόν ξεχνάμε τα sms στο 13033. Ανοίγουν οι μικρές επιχειρήσεις λιανεμπορίου(εκτός πολυκαταστημάτων και μεγάλων καταστημάτων) , καταστήματα προσωπικής υγιεινής και κομμωτήρια. 

Στις 11 Μαΐου θα επιστρέψει στο σχολείο η Γ’ Λυκείου. Μέχρι τέλος Μαίου θα γίνει η αξιολόγηση με την ελπίδα να μην έχουμε πισωγυρίσματα  

ΣΤΑΔΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ  

Η δευτερη φάση περιλαμβάνει ευρύτερο άνοιγμα:  

Την 1 Ιουνίου αρχίζουν πάλι οι ποινικές δίκες σε Πρωτοδικείο  Εφετείο και Άρειο Πάγο. Ανοίγουν πολυκαταστήματα και μεγάλα καταστήματα, μουσεία,  αρχαιολογικοί χώροι και επιστρέφουν στο σχολείο Λύκειο και Γυμνάσιο. Αρχίζει και η ατομική άσκηση σε ανοιχτό χώρο.   

ΣΤΑΔΙΟ ΤΡΙΤΟ 

Η Τρίτη φάση προβλέπει ότι :   

Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες, παρκα, παιδότοποι, αθλητικές εγκαταστάσεις, μικρά ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, δημοτικά και πανεπιστήμια, με ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους για 2-3 εβδομαδες σε αυτά. Ανοίγουν επίσης και εστιατόρια με τραπέζια εξω, ανά 1,5 μέτρο και με έως 6 άτομα στο καθένα.  

ΣΤΑΔΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ 

Το σχέδιο των 63 ημερών ολοκληρώνεται , καλώς εχόντων των πραγμάτων στις 29 Ιουνίου Οπότε ανοίγουν μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα και μεγάλα ξενοδοχεία με όριο πληρότητας , πιθανόν 50% για μικρό διάστημα.    

Ευπαθείς ομάδες  

Το σχέδιο πάντως βάζει κανόνες και για ευπαθείς ομάδες: 

-Συνέχιση διαμονής και εργασίας από το σπίτι  

-Μαθητές με υποκείμενα νοσήματα θα κάνουν μαθήματα μέσω τηλε-εκπαίδευσης 

– τηλε-εργασία σε ποσοστό τουλάχιστον 30% των ωρών εργασίας του προσωπικού επιχειρήσεων   

Προτείνεται επίσης η ιδέα της εφαρμογής διαβατηρίου αντισωμάτων και χρήσης ειδικής εφαρμογής για τον εντοπισμό κρουσμάτων μέσω Bluetooth  υπηρεσιών γεωεντοπισμού καθώς και τηλεϊατρική για το σύνολο της χώρας.

ΠΗΓΗ: ant1news.gr