Άστραψε και βρόντηξε ο Μίκι Τσίρκοβιτς, με τον έμπειρο τεχνικό του ΠΑΟ Βάρδας, να ασκεί  έντονη κριτική στα «μαγειρέματα» που γίνονται, αλλά και στη βιασύνη πολλών να τελειώσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα,  ο οποίος υπογραμμίζει ότι αυτό γίνεται για να γλιτώσουν λεφτά οι παράγοντες. Κανείς δεν σκέφτεται τους ποδοσφαιριστές και όσους εργάζονται στο χώρο. Από τα «βέλη» του Μίκι, δεν γλίτωσε η ΕΠΣ Αχαΐας, η οποία φέρεται να προτείνει την ανάδειξη των πρωταθλητών «στα χαρτιά».

 Μέσα από την δημόσια ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο Τσίρκοβιτς, σχολίασε:«Διαβάζοντας και μιλώντας με πολλούς φίλους από την Αθήνα, που είναι το κέντρο των αποφάσεων, οφείλω στον εαυτό μου να πω δημόσια ότι είναι ντροπή και αίσχος αυτό που πάει να γίνει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το τελειώνουν. Αναρωτιέται κανείς τι θα γίνει με τους ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής, και των μικρότερων κατηγοριών, οι οποίοι θα είναι άνεργοι πέντε μήνες; Πώς θα επιβιώσουν; Όλοι αυτοί οι λεγόμενοι παράγοντες, ζητάνε να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα, για να γλιτώσουν χρήματα νομίζοντας ότι είναι έξυπνοι .Όπως και αρκετοί προπονητές που συμφωνούν με τους Προέδρους, νομίζοντας ότι θα είναι και του χρόνου στις ομάδες. Γι’ αυτό το λόγο το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πεθαίνει. Εννοείται ότι προηγείται η υγεία με την πανδημία που περνάει η χώρα. Αλλά μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι κάτι που προσφέρει χαρά και αγάπη.

Διαβάζω ότι η ΕΠΣ Αχαΐας ζητάει να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα στη Γ΄ Εθνική και το τοπικό. Δεν τους νοιάζει πώς νιώθουν οι παίκτες. Θεωρούν ότι ξανά τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο θα βρουν παίκτες τσάμπα αφού υπάρχουν πολλοί φοιτητές που θέλουν να γυμνάζονται και ότι η Πάτρα είναι φυτώριο ποδοσφαιριστών που δεν θέλουν να πληρώνονται. Πραγματικά κρίμα. Ζω δώδεκα χρόνια στην Πάτρα και δεν είναι τυχαίο που δεν δούλεψα σε καμία ομάδα της Αχαΐας. Δεν ταιριάζω στη νοοτροπία των παραγόντων που διοικούν τις ομάδες. Και το βασικό ότι δεν είμαι διορισμένος σε κανένα σχολείο, ούτε είμαι πυροσβέστης στο επάγγελμα και να πάω να συμπληρώσω 400-500 ευρώ στο εισόδημά μου. Απλά είμαι επαγγελματίας και ζω από το ποδόσφαιρο.

Αυτή τη στιγμή, γίνεται η μεγαλύτερη αδικία απέναντι στους ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής και του τοπικού. Που δεν τους επιτρέπουν να ασχολούνται με αυτό που αγαπάνε. Οι περισσότεροι παράγοντες, λεγόμενοι Προέδροι, θέλουν να πουλάνε λεζάντα βάζοντας 5-6 χιλιάδες ευρώ και νομίζουν ότι είναι βασιλιάδες. Αφού ζητάμε να μην ξαναγίνει φέτος το πρωτάθλημα, θέλω να δω πώς θα βρουν παίκτες για του χρόνου.  Αφού θέλουν έτσι, τότε ας μην πέσει ούτε ο Πανηλειακός, ούτε η Ζαχάρω, ας μείνει και το Γύθειο. Να ανέβει και ο Ατρόμητος Πατρών.

Ας το μαγειρέψουν όπως θέλουν και όπως κάνουν τόσα χρόνια. Κρίμα που κόβετε από τα παιδιά μια απασχόληση και δεν σας ενδιαφέρει πώς θα επιβιώσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Εγώ έχω μάθει να μην σκύβω το κεφάλι μπροστά σε κανέναν και ούτε να τα λέω κρυφά. Σε όποιον αρέσει καλώς. Σε όποιον δεν αρέσει, δεν με νοιάζει. Μην αδικείτε τα παιδιά που αξίζουν λίγο παραπάνω σεβασμό».

https://www.protinews.gr