Ξημερώνει η Μεγάλη Εβδομάδα για τον Ερασιτεχνικό Ελληνικό Αθλητισμό. Η εβδομάδα που θα κριθούν πολλά και θα κρίνουν το μέλλον των ομάδων που λόγω ατυχίας δεν κατάφεραν να βρεθούν στην κατηγορία την οποία προσπάθησαν με κόπους και θυσίες όλη την χρονιά

Oι Ενώσεις πρέπει να αρχίσουν να επηρεάζουν την ΕΠΟ για να εφαρμόσει το σωστό το δίκαιο στην Γ΄Εθνική. Με απλά λόγια να υποβιβασθούν οι ομάδες που έχουν υποβιβασθεί και ουσιαστικά  από την Γ΄Εθνική, και να αντικατασταθούν με ομάδες από το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα  το Ελληνικό ποδόσφαιρο καλείται να σχεδιάσει την επόμενη μέρα του,  προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση και να μη βυθιστεί και πάλι στα προβλήματα.

Το καλύτερο σενάριο για τις ερασιτεχνικές κατηγορίες, θεωρώ ότι είναι η αναδιάρθρωση τη δεδομένη χρονική περίοδο, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν και οι σύλλογοι από τη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Να βρεθούν στην κατηγορία που θέλουν να αγωνισθούν ομάδες οι οποίες μόχθησαν να το κάνουν αλλά το λουκέτο του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ τους εμπόδισε.

Υπήρχαν ομάδες στις τοπικές κατηγορίες της Ελλάδας που πήραν μεγάλη βαθμολογική διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές της ανόδου και δίκαια αναδείχθηκαν πρωταθλητές μετά το λουκέτο που επέβαλε η ΕΠΟ. Αντίθετα όμως αρκετές ομάδες της Ελλάδας θεωρούνται αδικημένες…..

Για παράδειγμα η ΑΕ Νεάπολης και Αναγέννηση Ιεράπετρας στην Κρήτη ισοβαθμούν στην πρώτη θέση, με την Αναγέννηση να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, και την Νεάπολη όμως να χρίζεται πρωταθλήτρια. Κάτι παρόμοιο ισχύει στην Λέσβο, στην Χίο, στην Μακεδονία.

Στην Αιτωλοακαρνανία η ομάδα του Παναγρινιακού έχασε μια άνοδο, ένα πρωτάθλημα, χωρίς να ολοκληρωθεί, χωρίς ακόμη να τελειώσει η κανονική περίοδος, χωρίς να γίνουν τα πλέι-οφ. Με άλλα λόγια ένα άδοξο τέλος σε ένα «νοικοκυρεμένο» σωματείο που κατά την διάρκεια της σεζόν ξόδεψε χιλιάδες ευρώ με στόχο την άνοδο στην επόμενη κατηγορία.

Δικαιολογημένα οι άνθρωποι της ομάδας του Αγρινίου να αισθάνονται αδικημένοι. Η πίεση των ανθρώπων των εκάστοτε ΕΠΣΑ , προς την ΕΠΟ, να γίνει όλο και πιο δυνατή, με αποτέλεσμα να έρθει η καλύτερη λύση που επιθυμούν.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την Β΄κατηγορία της ΕΠΣΑ.

Η επιστολή προς την ΕΠΟ που απέστειλαν 14 ΕΠΣ της χώρας (αναμεσά τους και η ΕΠΣΑιτωλοακαρνανίας)με την οποία προτείνουν την άμεση αναδιάρθρωση φέτος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρείται η αρχή για την νέα τάξη πραγμάτων στο Ερασιτεχνικό Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η πρόταση του Agriniogoal.gr είναι να γίνει η αναδιάρθρωση για την νέα χρονιά σε όλες της κατηγορίες Απο την κορυφή της πυραμίδας, που είναι η Σούπερ Λίγκ, μέχρι τη βάση που είναι το τοπικό, ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.