Ο Φερνάντεθ έφερε αναστάτωση με… τιτίβισμα που κρίθηκε ρατσιστικό

Μπερδέματα έφερε στον Παναιτωλικό μια ανάρτηση που έκανε στο twitter o Xεσούς Φερνάντεθ και έδωσε σε αυτή ιδιαίτερη διάσταση η ισπανική εφημερίδα «Μarca», καθώς έδειξε να στρέφεται εναντίον των συμπατριωτών του, που διαδήλωσαν για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο Ίβηρας τερματοφύλακας, που θεωρείται ότι υποστηρίζει το ακροδεξιό κόμμα Vox, έγραψε ότι όταν οι Ισπανοί κατέβαιναν στους δρόμους για να διαδηλώσουν κατά της κυβέρνησης Σάντσεθ σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του κορωνοϊού αντιμετωπίστηκαν ως ανεύθυνοι και δολοφόνοι, ενώ τώρα που διαδηλώνουν για τον θάνατο ενός ανθρώπου που πέθανε 7.000 χιλιόμετρα μακριά από την Ισπανία δεν ανοίγει ρουθούνι.

Υπήρξε αντίδραση τη Δευτέρα (8/6) από την πλευρά της διοίκησης των Αγρινιωτών και αναφέρθηκε σχετικά ότι «ο Παναιτωλικός έχει ιστορία 94 ετών με ξεκάθαρες θέσεις και αρχές, τις οποίες δεν διαπραγματεύεται. Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στην ομάδα μας και σ’ αυτό δεν χωρούν εκπτώσεις»

Πάντως, ο 31χρονος γκολκίπερ, που είναι στην αποστολή για το ματς με τη Λαμία, προχώρησε σε νέα ανάρτηση στο twitter, τονίζοντας ότι καταδικάζει κάθε μορφής βία και ότι έχει φίλους και συναδέλφους έγχρωμους που πάντα σέβεται.

«Με αφορμή τη σημερινή δημοσίευση στη MARCA, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε παρερμηνείες, θέλω να καταστήσω σαφές ότι ΠΟΤΕ δεν έχω επικρίνει ούτε επικρίνω νομικές και επιτρεπόμενες εκδηλώσεις για οποιονδήποτε λόγο και θα καταδικάζω πάντα ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ τύπο βίας χωρίς διάκριση. Είχα, έχω και θα έχω φίλους και συναδέλφους έγχρωμους τους οποίους πάντα σεβόμουν και θα σέβομαι… το μόνο πράγμα που επικρίνω στο tweet μου είναι ο τρόπος και το συνηθισμένο διπλό κριτήριο με το οποίο κάποιος προσπάθησε να δαιμονοποιήσει μερικούς για την υπεράσπιση ενός πράγματος και με άλλους αντίστοιχα όχι.

Από εδώ ενθαρρύνω τους συμμετέχοντες στο κίνημα #BlackLivesMattters όχι μόνο να πολεμήσουν για τον θάνατο του G.Floyd, μα να παλέψουν για τη ζωή χιλιάδων έγχρωμων ανθρώπων που “πέφτουν” από τα χέρια αυτών των ίδιων ανθρώπων», αναφέρει ο Φερνάντεθ.

http://www.a-sports.gr/