Πάρα πολύ δουλειά είχε χθες (15/6) ο Γιώργος Λιάβας και ο νεαρός ήταν εκ των κορυφαίων του Παναιτωλικού, στο 3-0 επί της ΑΕΛ. Παρότι έπαιξε στόπερ, σε μία θέση δηλαδή που δεν είναι η κλασική του. Ο 19χροονς έχει μεν στο παρελθόν αγωνιστεί ξανά σαν κεντρικός αμυντικός, όμως μόνο κατ’ ανάγκην, αφού λογίζεται ως δεξιός μπακ και «6άρι». Αν όμως δούμε τις επιδόσεις του, μήπως τελικά είναι (και) ένας κλασικός κεντρικός αμυντικός;
Μόνο 2 τελικές παθητικό 
Ο Παναιτωλικός σε όλο το ματς δέχθηκε μόλις 5 τελικές, εκ των οποίων μόνο 2 ήταν μέσα από τα καρέ του. Η μία στο αμυντικό τρανζίσιον από το Βινίσιους και η άλλη σε στατική μπάλα από τον Μιχαήλ, που πάντως αν μετατρέπονταν σε γκολ ίσως και να ακυρώνονταν επειδή ο παίκτης της ΑΕΛ έδειξε, σε πρώτη φάση, να βρίσκεται σε θέση οφ σάιντ. Οι φορ των «βυσσινί» έβγαλαν το παιχνίδι με 0 τελικές και ο Λιάβας, όπως άλλωστε και ο Μαλής, το πιστώνονται σε μεγάλο βαθμό.
Μόλις 1 εύστοχο γέμισμα
Ως συνέχεια του προηγουμένου η άμυνα του Παναιτωλικού δέχθηκε 18 γεμίσματα, εκ των οποίων μόνο ένα ήταν εύστοχο. Είτε σε στατικές μπάλες, είτε σε ροή αγώνα «καθάρισε», όπως και οι συμπαίκτες του, τα πάντα στον αέρα ή σε αντίπαλες παράλληλες.
Συνολικά 4 επεμβάσεις 
Παρότι δεν είναι πρώτο μπόι (βλέπει τον κόσμο από τα 175 εκατοστά), τελείωσε τον αγώνα με 4 επεμβάσεις, από συνολικά 16 που κατέγραψε ο Παναιτωλικός. Ηταν δεύτερος στη σχετική λίστα πίσω από τον Μαλή (5).
«Πρώτος« κλέφτης
Την ίδια στιγμή ήταν και ο πρώτος «κλέφτης» της ομάδας του καθώς τελείωσε τον αγώνα με 4, από τα συνολικά 13 των «κυανοκίτρινων»  στην αναμέτρηση. «Κέρδισε» πολλές ατομικές «μονομαχίες».
Χωρίς λάθη
Το κυριότερο όμως ήταν πως έβγαλε όλο το ματς χωρίς να «πουλήσει» κάποια μπάλα. Το φινάλε τον βρήκε με 0 λάθη και παρουσίασε «καθαρό» μυαλό σε ένα δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι.
https://www.gazzetta.gr/