Η κατάσταση στην περιοχή της Ξάνθης δείχνει πιο επιβαρυμένη από όταν αναβλήθηκε η αναμέτρηση της τοπικής ομάδας με τον Ατρόμητο και πλέον αποτελεί ερωτηματικό τι θα ισχύσει για τα παιχνίδια της στα πλέι άουτ.

 Στο αυριανό (18/6) Δ.Σ. της Super League θα οριστεί ο εξ’ αναβολής αγώνας της πρεμιέρας των Play Out μεταξύ της Ξάνθης και του Ατρόμητου, που δεν διεξήχθη τότε λόγω έξαρσης στην περιοχή της πανδημίας του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή όμως υπάρχει και το επερχόμενο ματς της ακριτικής ομάδας με τον Παναιτωλικό και υπάρχουν αρκετά «ερωτηματικά» γύρω από το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο λόγος είναι πως οδηγηθήκαμε στην αναβολή της 1ης αγωνιστικής με το σκεπτικό να γίνουν τεστ σε περιοχές της Ξάνθης όπου παρατηρήθηκε «φούντωση» του φαινομένου. Εκτοτε όμως υπάρχει ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων (δυστυχώς και θανάτων), ενώ εκτός του Εχίνου επιβλήθηκαν περιορισμοί και στον Δήμο Ιάσμου, περιοχές που βρίσκονται κοντά στα Πηγάδια. Αρα το «κακό» επιδεινώνεται και για αυτό προφανώς δεν ορίστηκε η αναμέτρηση για σήμερα (17/6) που ήταν εφικτό, επειδή Ξάνθη και Ατρόμητος έπαιζαν το Σάββατο και υπήρχαν τα σχετικά χρονικά περιθώρια. Αυτόματα εγείρεται το ερώτημα: Είναι ασφαλές να γίνει ματς 4 ημέρες μετά, με γνώμονα πως η κατάσταση δείχνει πιο σοβαρή από ότι ήταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες; 
Σε όλα τα παραπάνω θα κληθεί να απαντήσει αύριο η διοργανώτρια αρχή και με γνώμονα πως περαιτέρω αναβολής θα δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού πρόκειται για αναμετρήσεις μεγάλης βαθμολογικής σημασίας. Για αυτό άλλωστε κυκλοφορούν σενάρια/πληροφορίες πως ενδέχεται τα παιχνίδια να γίνουν σε ουδέτερο γήπεδο.
https://www.gazzetta.gr/