Ματσάρα παραμονής στα Πηγάδια ανάμεσα σε Ξάνθη και Παναιτωλικό με την μπίλια να κάθεται στο «Χ» (1-1). Σκόρερ οι Τζουρίσκοβιτς (πέναλτι) και Μπαΐροβιτς (απευθείας φάουλ). Αποβλήθηκε ο Κάστρο, που νωρίτερα είχε χάσει πέναλτι για τους γηπεδούχους. Κορυφαίος ο Φερνάντεθ, που κατέβασε ρολά για τους φιλοξενούμενους.

Δύο πέναλτι, μία αποβολή, δύο γκολ εκ των οποίων το ένα εντυπωσιακό, μεγάλη ένταση και έξαλλοι πανηγυρισμοί. Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα ανάμεσα σε Ξάνθη και Παναιτωλικό, με τους Αγρινιώτες να είναι οι κερδισμένοι αφού παρέμειναν πάνω από τους Ακρίτες (+2) στον βαθμολογικό πίνακα.

Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μετέτρεψε σε επιθετικό μονόλογο το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Ωστόσο, παρότι βρέθηκε αρκετές φορές με προϋποθέσεις στα αντίπαλα καρέ δεν κατάφερε να σκοράρει. Στην μεγαλύτερη στιγμή της στο πρώτο μέρος, ο Κάστρο δεν κατάφερε να νικήσει τον Φερνάντεθ στο 47′ από τη λευκή βούλα. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο ίδιος ο Κάστρο μετά από απρόσεχτο μαρκάρισμα του Μαλή.

Στο 62′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τζουρίσκοβιτς να τα καταφέρνει στο δεύτερο πέναλτι, που κέρδισε η ομάδα του, αυτή τη φορά σε μαρκάρισμα του Ντάλσιο πάνω στον Ντε Αμορίμ.

Επτά λεπτά αργότερα, στο 69′ τα πάντα άλλαξαν, με τον Κάστρο να είναι για δεύτερη φορά αρνητικός πρωταγωνιστής. Ο επιθετικός της ομάδας του Καραγεωργίου άπλωσε χωρίς λόγο το πόδι του πολύ ψηλά, βρήκε τον Φερνάντεθ στο πρόσωπο μέσα στη μικρή περιοχή και δέχτηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Παναιτωλικός εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό του πλεονέκτημα και με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπαΐροβιτς στο 83′ ισοφάρισε το ματς.

Στα λεπτά, που απέμειναν η Ξάνθη πίεσε παρότι με παίκτη λιγότερο αλλά ο Φερνάντεθ ήταν εκεί για να σταματήσει τις προσπάθειες των παικτών της με αποκορύφωμα το σουτ του Στάρτζεον στο 98′.

UP: Ο Μπαΐροβιτς πέρασε σαν αλλαγή και με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ χάρισε έναν «σωτήριο» βαθμό στην ομάδα του.

DOWN: Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Κάστρο, που έχασε πέναλτι και αποβλήθηκε με μία αψυχολόγητη ενέργεια στο 69′.

MVP: Ο Φερνάντεθ έπιασε πέναλτι, κέρδισε την αποβολή και ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, χαρίζοντάς της τον βαθμό με σπουδαίες επεμβάσεις ακόμη και στις καθυστερήσεις.

Σκόρερ: 62′ Τζσουρίσκοβιτς – 83′ Μπαΐροβιτς
Κίτρινες: 6′ Ντίας, 15′ Ντάλσιο, 84′ Μπαΐροβιτς.

Κόκκινες: 69′ Κάστρο

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας) Σε ένα πολύ δύσκολο ματς, με δυνατές μονομαχίες, σκληρά μαρκαρίσματα και πολλά νεύρα ο Έλληνας ρέφερι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Σωστές οι υποδείξεις πέναλτι (μέσω VAR), σωστή και η αποβολή του Κάστρο.

Ξάνθη (Νίκος Καραγεωργίου): Αμπάντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κασάδο, Κοβάτσεβιτς (90′ Φασίδης), Τέρκι, Τζουρίτσκοβιτς (77′ Στάρτζεον), Ντε Αμορίμ (Φοσέ 77′), Μπαριέντος, Κάστρο

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Φερνάντες, Τσιγγάρας (81′ Μπαΐροβιτς), Μάλης, Λιάβας, Κέβιν, Ντίας, Ντάλσιο, Μουνιέ, Άλβαρες (69′ Ντουάρτε), Ρόσα, Ντάουντα

https://www.sportime.gr/