Χωρίς τον Αμπιόλα Ντάουντα καλείται να παίξει ο Παναιατωλικός στα εναπομείναντα παιχνίδια των play out και η απώλεια του Νιγηριανού κρίνεται πολύ σημαντική. Πρόκειται για τον πρώτο τους σκόρερ με 6 γκολ σε 12 αγώνες και τα «καναρίνια» καλούνται να βρουν εκ των έσω το «αντίδοτο».
Πιο συγκεκριμένα το «βάρος» θα πέσει στον Αντμίρ Μπαϊροβιτς, καθώς ο Σουηδός στράικερ θα πάρει πλέον… σπίτι τη φανέλα με το «9» και αξίζει να θυμηθούμε τα εν Ελλάδι πεπραγμένα του. Οπου και βλέπουμε πως μπορεί να δώσει λύσεις και να οδηγήσει τους «κυανοκίτροινους» στα αποτελέσματα που χρειάζονται.
Μετρά 12 γκολ σε 41 αγώνες

Μετρά 12 γκολ σε 41 αγώνες

Ο Μπαϊροβιτς αποκτήθηκε τον  Γενάρη του 2019 και συνολικά έχει αγωνιστεί σε 36 ματς πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα 20 ήταν βασικός. Σε αυτά βρήκε δίχτυα 9 φορές, ενώ μετρά και 2 ασίστ. Μάλιστα σκόραρε σε 9 διαφορετικά παιχνίδια. Αν προσθέσουμε και τους αγώνες Κυπέλλου, τότε το εν Ελλάδι ρεκόρ του είναι 41/12.

Αν και «συνήθως αλλαγή», έχει ήδη σημειώσει 4 τέρματα

Αν και «συνήθως αλλαγή», έχει ήδη σημειώσει 4 τέρματα

Ο Σουηδός φέτος ως επί το πλείστον έρχεται από τον πάγκο και μετρά μεν 21 συμμετοχές, αλλά οι 11 ήταν σαν αλλαγή. Μόνο στα τέλη του 2019 που είχε ήδη «τελειώσει» ο Βλαντ Μοράρ πήρε σερί ματς στο αρχικό σχήμα. Παρόλα αυτά βρήκε ήδη στόχο 4 φορές.
Σκοράρει κάθε 3,2 τελικές που κάνει

Σκοράρει κάθε 3,2 τελικές που κάνει

Μάλιστα παρουσιάζεται ιδιαίτερα «εύστοχος». Κλασικός φορ του «κουτιού», τα 9 τέρματά του στην SL προήλθαν μόνο με 29 τελικές, δηλαδή βρίσκει δίχτυα κάθε 3,2 απόπειρές του για να σκοράρει. Τέτοια εποχή και σε κρίσιμους αγώνες είναι πολύ σημαντικό να κάνεις γκολ στη «μισή» ευκαιρία που θα σου παρουσιαστεί.
Εξαιρετικά χτυπήματα φάουλ

Εξαιρετικά χτυπήματα φάουλ

Το μεγαλύτερο ίσως «όπλο» του είναι οι στατικές μπάλες. Ο 25χρονος διαθέτει εξαιρετικά χτυπήματα φάουλ και είναι χαρακτηριστικό πως τα 2 από τα 7 φετινά του γκολ προήλθαν με ανάλογο τρόπο. Το πρόσφατο στα play out στην Ξάνθη όπου διαμόρφωσε το μετέπειτα τελικό 1-1 και το άλλο στο Κύπελλο με τον Πανιώνιο.

 Καλή παράδοση με τον Πανιώνιο

Καλή παράδοση με τον Πανιώνιο

Οι «κυανέρυθροι» μάλιστα θα είναι ο μεθεπόμενος αντίπαλος του Παναιτωλικού στα play out, σε ένα παιχνίδι που ίσως κρίνει το μέλλον του στην κατηγορία. Ο Μπαϊροβιτς διατηρεί πολύ καλή παράδοση κόντρα στον Πανιώνιο, καθώς σε 5 παιχνίδια όπου τον αντιμετώπισε συνολικά 234′, έχει βρει στόχο 2 φορές.
https://www.gazzetta.gr/