Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, ο Παναιτωλικός πήρε ένα πολύτιμο βαθμό στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρομήτο (2-2) και απομένει να φανεί στα επόμενο δύο παιχνίδια (με Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη και Βόλο στο Αγρίνιο), αν εκτός από πολύτιμος είναι και… σκέτο χρυσάφι!

Ένα τόσο καθοριστικό ματς, οι «κυανοκίτρινοι» το ολοκλήρωσαν με τα 5/11 να είναι ποδοσφαιριστές από την ακαδημία. Tην ώρα που ο Φωτιάς έκανε το… τριπλό σφύριγμα της λήξης στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονταν ο Λιάβας, ο Παρράς, o Nτουάρτε, ο Τσιγγάρας και φυσικά ο σκόρερ Κωνσταντόπουλος, ενώ ένα ακόμη παιδί από τα φυτώρια του Παναιτωλικού, ο Αλέξανδρος Μαλής ήταν στον πάγκο.

Αν ήταν κάποιο αδιάφορο ματς, όλα τα παραπάνω θα είχαν μικρή σημασία, όμως σε αναμετρήσεις που οι Αγρινιώτες παίζουν σε κάθε 90λεπτο την κατηγορία, να έχουν στην σύνθεση και παιδιά από «τα σπλάχνα τους» σαφώς είναι κάτι που αξίζει μνείας.

Η ανάγνωση των συνθέσεων στο Περιστέρι προκάλεσε πολλές απορίες όταν με την φανέλα Νο66 εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο ο 17χρονος Απόστολος Κωνσταντόπουλος. 

Περίπου δύο ώρες μετά ο Μάκης Χάβος πρέπει να ένιωθε δικαιωμένος με την επιλογή αυτή, να τον ξεκινήσει ενδεκαδάτο σε τόσο σημαντικό παιχνίδι, καθώς όχι μόνο είχε εξαιρετική παρουσία ανασταλτικά, αλλά ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της 2ης ισοφάρισης και έδωσε στον Παναιτωλικό τον βαθμό-ανάσα!

Είναι από τις όμορφες ιστορίες που γράφει το ποδόσφαιρο και φυσικά αν τελικά η σεζόν εξελιχθεί θετικά (βλέπε παραμονή για την ομάδα του Αγρινίου), το… στόρι με το ντεμπούτο του Κωνσταντόπουλου και η επιλογή του προπονητή του θα μνημονεύονται.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μακεδόνας τεχνικός των «καναρινιών» κάνει κάτι τέτοιο, αφού και στις 16 Σεπτεμβρίου 2017, σε ένα ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα όλοι… έψαχναν να μάθουν «ποιος είναι αυτός ο Μιχάι» που ξεκινούσε βασικός για τους Αγρινιώτες. Ένα ακόμη… προϊόν της ακαδημίας του Παναιτωλικού που πήρε την ευκαιρία με την γνωστή συνέχεια στην καριέρα του.

Όμως μπορεί λόγω γκολ και παρθενικής εμφάνισης όλα τα… φλας να έπεσαν στον 17χρονο αμυντικό, αλλά στα θετικά του Περιστερίου για τους Αγρινιώτες είναι και η εμφάνιση του Αλέξανδρου Παρρά. Ο τραυματισμός του Κέβιν στο 26′ (θλάση) τον έφερε ως αλλαγή στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Μάκης Χάβος δεν το σκέφτηκε πολύ να τον ρίξει στη μάχη (αν και το μυαλό αρκετών πήγε στον έμπειρο Λουσέρο) και ο 22χρονος τον δικαίωσε αφού τα πήγε περίφημα σε ένα απαιτητικό παιχνίδι, τόσο με το πάθος που επέδειξε, όσο και με τις αγωνιστικές αρετές του.

Φυσικά σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και τον Γιώργο Λιάβα. Που μπορεί να μοιάζει… πολύπειρος πλέον καθώς έχει γράψει 36 συμμετοχές στην Σούπερ Λίγκα με την φανέλα του Παναιτωλικού (πέρσι και φέτος) αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μόλις στα 19 του. Ο γεννημένος στις 12/2/2001 κάνει ως κεντρικός αμυντικός καταπληκτικά πλέι άουτ και μπορεί να κάνει τον προπονητή του να κοιμάται πιο ήσυχος με την επιλογή αυτή που εν πολλοίς ήταν και αναγκαστική λόγω της λειψανδρίας που παρατηρήθηκε στη θέση, είτε λόγω τραυματισμών, είτε λόγω αποχωρήσεων.

Παίκτες όπως ο Μουνιέ, ο Ντίας, ο Ρόσα, ο Μπαϊροβιτς, ο Τζανακάκης, ο Φερνάντεθ έχουν και την ποιότητα, αλλά και την εμπειρία να… τραβήξουν ακόμη περισσότερο κουπί στον «τελικό της Νέας Σμύρνης», όμως και τα παιδιά της ακαδημίας (Κωνσταντόπουλος, Ντουάρτε, Λιάβας, Παρράς θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι για ενδεκάδα με Πανιώνιο) έχουν το πάθος, την δίψα, αλλά και την δεδομένη αγάπη προς την ομάδα τους ώστε στο πιο κρίσιμο ματς της 5ετίας για τον σύλλογο του Αγρινίου να φωνάξουν «παρών» για την επίτευξη του μεγάλου στόχου της παραμονής!

https://www.gazzetta.gr/