Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια η ομάδα μας έχει επιλέξει σταθερά την όσο το δυνατόν μικρότερη εμπλοκή στα διοικητικά του τοπικού ποδοσφαίρου. Αυτά που το ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας ονομάζει με απαξίωση «παρασκήνιο», «παραγοντιλίκια» κλπ. Η επιλογή μας δεν είναι τυχαία. Οι άνθρωποι του συλλόγου, από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο μέχρι τους φίλους της ομάδας, έχουμε σαν μοναδική ίσως προτεραιότητα το ίδιο το άθλημα και την σχέση αυτού με την κοινότητα και το χωριό μας. Τα υπόλοιπα είναι για όσους έχουν βλέψεις μερικώς ή και εντελώς άσχετες με το ποδόσφαιρο. Αυτό βλέπαμε όλα τα χρόνια, αυτό παρατηρούμε και σήμερα.
Ο λόγος που αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με τα διοικητικά της Ένωσης δεν είναι άλλος από τις ανακοινώσεις της Αιτωλοακαρνανικής Ποδοσφαιρικής Αναγέννησης, οι οποίες και αναφέρονται πολύ συγκεκριμένα στον Παναμβρακικό Μπούκας και στο «ατόπημα» ποδοσφαιριστών της ομάδας να παραβιάζουν τα χωράφια των παραγόντων, εκπροσωπώντας τον σύλλογό τους σε διαδικασίες. Επί του ζητήματος δεν θα τοποθετηθούμε. ας αποφασίσουν τα αρμόδια θεσμικά όργανα κι αν τέλος πάντων οι κύριοι της Αναγέννησης [sic] θεωρούν ότι παραβιάζουμε κανονισμούς ας απευθυνθούν σε αυτά κι ας αφήσουν τις ανακοινώσεις και τους χαρτοπολέμους. Τις νοοτροπίες αυτές τις πλήρωσε ήδη το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με τους φιλάθλους να εγκαταλείπουν μαζικά τα γήπεδα, ας περιφρουρήσουμε τουλάχιστον το τοπικό.
Το μόνο που θα σχολιάσουμε είναι η υφέρπουσα λογική των ανακοινώσεων. Την λογική που θέλει ποδοσφαιριστές και διοικητικούς ξέχωρα, που θέλει τους παίκτες στο γήπεδο, χωρίς κανένα λόγο επί της διοίκησης του σωματείου και τους παράγοντες-προύχοντες να ορίζουν τους συλλόγους ωσάν τσιφλίκια τους. Σε αυτή τη λογική εμείς απαντούμε πως οι ομάδες είναι κτήμα όχι μόνο των παικτών ή των προπονητών αλλά όλων των εμπλεκομένων σε αυτές. Θέλουμε σωματεία κτήμα των κοινοτήτων και των χωριών μας και όχι σωματεία-τσιφλίκια παραγοντίσκων για τα παιχνίδια τους σε κλειστές αίθουσες της τάδε ή της δείνα ποδοσφαιρικής ένωσης. Στον δρόμο που χάραξε το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με «προεδράρες» και υποτακτικούς αντί φιλάθλων και οπαδών εμείς δεν θα βαδίσουμε. Κι επιτέλους ας συνειδητοποιήσουν όλοι αυτοί που σήμερα μας εγκαλούν πως αυτές είναι οι πρακτικές που ρήμαξαν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Συνεπείς σε αυτή τη λογική ανακοινώνουμε επίσης πως η προαναγγελθείσα συνεργασία μας με τον ΠΑΣ Πυραμίς μπορεί να θεωρηθεί άκυρη. Μετά από περαιτέρω συζητήσεις προέκυψαν σημαντικές διαφωνίες ως προς την αντίληψή μας για το τοπικό ποδόσφαιρο. Τέτοιες διαφωνίες που αμφότερες οι Γενικές Συνελεύσεις των δύο σωματείων, έκριναν πως οποιαδήποτε συνεργασία είναι ανέφικτη.

Μετά τιμής
Παναμβρακικός Μπούκας