Ο Άγγελος Τσιγγάρας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ενέα Μιχάι, τον Παναιτωλικό και τον αδελφό του, Χάρη.

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», ο 21χρονος μέσος του Παναιτωλικού, αναφέρθηκε αρχικά στην ιδιαίτερη φετινή σεζόν λόγω κορωνοϊού: «Θα μας μείνει αξέχαστη αυτή η σεζόν. Εμένα και λόγω της ηλικίας μου γιατί δέχθηκα πίεση να κρατήσουμε την ομάδα στην κατηγορία. Κατάφερα να πάρω πολλές εμπειρίες. Βγάλαμε χαρακτήρα σαν ομάδα, ειδικά στο ματς με τον Πανιώνιο. Ήμασταν καλύτερη ομάδα και το δείξαμε. Κάπως έχουμε ησυχάσει θα έλεγα τελευταία».

Για τη διαφορά ποιότητας με τον Πανιώνιο και το ότι ο Παναιτωλικός έφτασε στο τέλος να διεκδικήσει την παραμονή:

«Θεωρώ ότι έχουμε πάρα πολύ ποιοτικό ρόστερ. Χάσαμε αρκετούς βαθμούς από λάθη, από βλακείες δικές μας. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να διεκδικούμε με τον Πανιώνιο την παραμονή μας στην κατηγορία».

Για την καταλυτική επιστροφή των Χάβου-Μιχαηλίδη στον πάγκο του Παναιτωλικού:

«Ο προηγούμενος προπονητής μας, ο Κάστρο είχε το χρόνο του, έμεινε 6 αγωνιστικές. Η ομάδα δεν πήγε καλά. Εμείς φταίμε πρώτοι, δεν του ρίχνω φταίξιμο. Από την ώρα που επέστρεψε ο Χάβος μας έδεσε σαν ομάδα, έδωσε βάρος στην τακτική και πήραμε τα πάνω μας».

Για το ότι στα 21 του έκανε 2 γεμάτες σεζόν στη Super League

«Eδώ στον Παναιτωλικό λειτουργούν διαφορετικά. Έχουν τη διάθεση να κάνουν υπομονή και να δώσουν ευκαιρίες στους νεαρούς από την ακαδημία. Πρέπει να τους δικαιώσουμε αυτούς τους ανθρώπους».

Για το αν έχει να δώσει κι άλλα στον Παναιτωλικό ή βλέπει το βήμα παραπάνω:

«Έχω να δώσω πάρα πολλά στον Παναιτωλικό. Προς το παρόν κοιτώ το αύριο την προπόνηση και τα ματς. Μέρα με τη μέρα».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ βγάζει νεαρούς και για τον αδελφό του, Χάρη:

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον αδερφό μου που έχει πετύχει κάποιους από τους στόχους του. Μιλάμε διαρκώς, θεωρώ ίσως έπρεπε να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο συμμετοχής».

Για τον Μιχάι που συνυπήρξαν στον Παναιτωλικό:

«Από τους πιο δουλευταράδες παίκτες. Τον έζησα πέρσι, είναι πολύ καλό και ταπεινό παιδί, του εύχομαι τα καλύτερα. Μπορεί να σταθεί στον ΠΑΟΚ. Όσες ευκαιρίες πήρε νομίζω ανταποκρίθηκε πολύ καλά».

Για το αν η όλη κατάσταση με τον κορωνοϊό οδηγεί τις ομάδες να δώσουν ευκαιρίες στους νεαρούς:

«Νομίζω είναι ευκαιρία. Η Ελλάδα έχει ταλέντο στις ακαδημίες. Ίσως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και υπομονή. Ελπίζω με την κρίση αυτή να χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότεροι μικροί παίκτες».

https://www.metrosport.gr/