Έλαμψε ο Αστέρας Καμαρούλας την σεζόν που ολοκληρώθηκε. Η Ιστορική ομάδα του Αγρινίου πραγματοποίησε καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας, και κατάφερε μετά από πολλές δεκαετίες να βρεθεί και πάλι στην μεγαλύτερη κατηγορία του νομού μας..

Μια χρονιά λοιπόν απόλυτα πετυχημένη για τον Αστέρα. Οι βάσεις μπήκαν το περασμένο καλοκάιρι. Η διοίκηση έκανε σωστές και προγραμματισμένες κινήσεις, και δικαιώθηκε για τις επιλογές της. Με τον Παναγιώτη Βραχωρίτη στον πάγκο άριστο γνώστη της κατηγορίας , κινήθηκε για την απόκτηση ποδοσφαιριστών, και στην συνέχεια αποδείκτηκε ότι πραγματικά έκαναν την διαφορά. Με την προσθήκη δυο ακόμη στην περίοδο του Ιανουαρίου, ο Αστέρας Καμαρούλας έγινε πανίσχυρος σε όλες τις γραμμές και στο τέλος πανηγύρισε δίκαια την άνοδο.

Για το κάθε άλλο παρά μικρό αυτό επίτευγμα μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Αστέρα Καμαρούλας Βασίλη Πελέκη, ο οποίος ευγενικά παρουσίασε την εικόνα του Αστέρα στο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας. Έκανε λόγο για το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, ευχαρίστησε όλους τους ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν  τα τελευταία χρόνια στον Αστέρα , ενώ επίσης έκανε αναφορά και για την πρόκληση της Α΄ κατηγορίας.

Πρόεδρε καλησπέρα και  συγχαρητήρια για την άνοδο της ομάδας.

 Γιάννη σ΄ ευχαριστούμε πολύ όλοι μας. Διοίκηση, προπονητής και ποδοσφαιριστές. Και εμείς απ΄ την πλευρά μας θέλουμε να σου δώσουμε συγχαρητήρια που με τα ρεπορτάζ, τις συνεντεύξεις και τις ιστορίες ρετρό μας κράτησες συντροφιά όλο αυτό το διάστημα. Επίσης να σε ευχαριστήσουμε για το αφιέρωμα στον Σύλλογο μας.

Θέλω να σε ρωτήσω η άνοδος ήταν μέσα στους στόχους σας, την περιμένατε;

Κοίταξε, η φετινή άνοδος ήταν ο καρπός μιας προσπάθειας πολλών χρόνων. Αν εξαιρέσουμε την σεζόν 2018-2019 στην οποία δώσαμε  χρόνο συμμετοχής  σε πάρα πολλά νέα παιδιά  από Ακαδημίες της περιοχής (Ελπίδες, Άτλαντες και Καναρίνια) κάποια από τα οποία μάλιστα συνέχισαν στην ομάδα και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της ανόδου, τα τελευταία χρόνια ήμασταν πάντα ψηλά στην βαθμολογία. Ήταν λοιπόν μοιραίο κάποια στιγμή να βρεθεί ο σωστός συνδυασμός  και να ανέβουμε. Για να απαντήσω και ευθέως  στην ερώτηση σου, από κάποια στιγμή και μετά,  ναι  το πιστεύαμε.

Ποια ήταν θεωρείς τα συστατικά της επιτυχίας;

Πρώτα και κύρια το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα. Δεν είναι σχήμα λόγου, ξέρω ότι το επικαλούνται όλοι, αλλά όσοι  ασχολούνται με το Τοπικό της περιοχής το γνωρίζουν αυτό που λέμε. Υπάρχει πραγματικά ομαδικό πνεύμα στην ομάδα, ο κάθε παίκτης αισθάνεται -και είναι- σημαντικός. Σε μας δεν υπάρχει κανενός είδους διαχωρισμός, όλοι είναι πρωταγωνιστές με τον τρόπο τους. Έπειτα ο προπονητής. Μετά από τόσα χρόνια στην ομάδα γνωρίζει άριστα τους παίκτες και παίρνει απ΄αυτούς το καλύτερο. Και φυσικά οι παίκτες. Δίπλα στον κορμό που υπήρχε, ήρθαν κάποια παιδιά έμπειρα που δώσανε ώθηση κυρίως σε κρίσιμα παιχνίδια.

DSC01308

Και τώρα η πρόκληση της Α΄ Κατηγορίας. Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

 Είναι πραγματικά πρόκληση για μας και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε. Το χωριό μας είχε κοντά 40 χρόνια να καμαρώσει τον Σύλλογο στην κορυφαία Κατηγορία, οπότε πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Πρώτος στόχος ,καθαρά αγωνιστικός, δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες με βαρύ όνομα, ιστορικές, και αν πάμε με έπαρση  και αλαζονεία το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το πληρώσουμε. Δεν  θα πάμε όμως φοβισμένοι. Έχουμε και εμείς κάποιες σταθερές, κάποια σημεία αναφοράς, στα οποία μπορούμε να πατήσουμε. Την καλή μας οργάνωση, τον σταθερό κορμό, ο οποίος έχει ήδη ενισχυθεί με καινούργιες προσθήκες, τον ίδιο ικανό προπονητή. Δεν θα είμαστε εύκολος αντίπαλος για κανέναν, αυτό σας το υποσχόμαστε.

Αλλά και γενικότερα θέλουμε να δώσουμε μια καλή εικόνα. Την  εικόνα της αθλητικής ομάδας, της φιλόξενης που σέβεται κάθε αντίπαλο.

Που θα αγωνιστείτε φέτος, σε ποια έδρα;

Χαίρομαι που μου κάνεις αυτήν την ερώτηση. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να παίξουμε και φέτος στο γήπεδο του Αγίου Κωνσταντίνου. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και με τον Αντιδήμαρχο τον κ. Ζαρκαβέλη, καθώς και με τους υπεύθυνους της Α.Ε.Κ. και θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε γι΄αυτό.  Ο  μεγάλος όμως στόχος είναι η δημιουργία του δικού μας γηπέδου, στο χωριό. Δεν το αναφέρουμε τυχαία. Έχουν γίνει ενέργειες εκ μέρους μας, και σε συνεργασία με τον Δήμο Αγρινίου και την Κοινότητα Καμαρούλας, ελπίζουμε ένα όνειρο δεκαετιών να γίνει πραγματικότητα. Είναι κρίμα ένα χωριό 5 λεπτά από το Αγρίνιο, με συνεχή –και θεωρούμε σοβαρή- παρουσία  τόσων χρόνων να μην  έχει τον δικό της χώρο, που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε την δική μας κυψέλη, την δική μας Ακαδημία.

Η σημερινή Διοίκηση είναι στο τιμόνι του Συλλόγου πολλά χρόνια. Αλήθεια έχετε κουραστεί;

Μιλώντας και εξ ονόματος όλων των συνεργατών μου θα απαντήσω μονολεκτικά. Όχι. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα υπήρξαν τέλεια. Σίγουρα όλες οι στιγμές δεν ήταν ευχάριστες, αλλά το πρόσημο τελικά είναι θετικό. Αντλούμε ευχαρίστηση και ικανοποίηση, όχι μόνο από τις αγωνιστικές επιτυχίες, αλλά και από την εκτίμηση και τον σεβασμό ανθρώπων που είναι στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ακόμα από τις άριστες σχέσεις που διατηρούμε με παλιούς μας αθλητές. Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα παιδιά που πέρασαν από την ομάδα αυτά τα χρόνια και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους. Όλοι αφιλοκερδώς. Ξέρετε ακόμη και φέτος που πετύχαμε την άνοδο δεν είχαμε κανέναν αμειβόμενο ποδοσφαιριστή. Πρέπει να είμαστε η μοναδική ομάδα που κατορθώνει κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια. Ενώ πρέπει να αναφέρουμε ότι έχουμε τον μακροβιότερο προπονητή, τον Πάνο τον Βραχωρίτη, σε ολόκληρο τον Νομό.

DSC01387

Μία τελευταία ερώτηση, πιο γενικής φύσεως. Πως βλέπεις το παρόν, αλλά και το μέλλον του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου;

Σίγουρα δύσκολο. Δεν χρειάζεται κανενός είδους ανάλυση νομίζω, αν αναλογιστούμε την οικονομική κατάσταση των τελευταίων 10 ετών, στην οποία ήρθε να προστεθεί και η συγκυρία του κορονοϊού. Αλλά και πέρα από αυτό νομίζω ότι εδώ και χρόνια κινούμαστε λάθος. Ακούμε πολλά για περίεργες διαδρομές παραγόντων, για «κονέ»,για στοιχηματικό τζόγο κ.α. Πρέπει να το πιάσουμε ξανά από την αρχή. Μιλάμε για το πιο δημοφιλές άθλημα, που παίζεται και παρακολουθείται από τεράστια κομμάτια της κοινωνίας. Κι όμως έχει χάσει τον λαϊκό του χαρακτήρα, τα  θετικά πρότυπα που εμφυσούσε, τον υγιή ανταγωνισμό. Αντ΄αυτού βλέπουμε τοξικότητα, ψευτοτσαμπουκάδες, εγωπαθείς συμπεριφορές. Ας ηρεμήσουμε. Καθημερινοί άνθρωποι είμαστε που διοικούμε ή προπονούμε ομάδες μικρής κλίμακας, ή παίζουμε σ΄αυτές. Ναι να έχουμε πάθος γι΄αυτό που κάνουμε, να το αγαπάμε, αλλά να μην ξεχνάμε ότι απλά πρόκειται για παιχνίδι.

Πρόεδρε σε ευχαριστώ πολύ και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Εγώ σ΄ευχαριστώ εκ μέρους του  Συλλόγου.

Καλή δύναμη και σένα.