Με τα τωρινά δεδομένα Ξάνθη δεν υπάρχει. Ουδείς γνωρίζει εάν θα βρεθεί αγοραστεί έως τις 14 Αυγούστου. Ο Χρήστος Πανόπουλος δήλωσε πως το κλείνει το μαγαζί εάν δεν υπάρξει καμία αλλαγή έως τότε. Εξόφλησε τους παίκτες (λέγεται ότι ήταν ένα τρίμηνο μέσα) και μάλιστα χωρίς μείωση λόγω του κορονοϊού και όλα τα συμβόλαια λύθηκαν. Οι ποδοσφαιριστές ενημερώθηκαν μετά το ματς με την ΑΕΛ πως κάθε συμβόλαιο θα σπάσει. Κοινώς άπαντες είναι ελεύθεροι.

Μπορεί, λοιπόν, η Ξάνθη να κινδύνεψε στο τέλος λόγω και των βαθμών που της αφαιρέθηκαν, όμως, αναμφίβολα έχει κάποιες καλές μονάδες. Γι’ αυτό και αρκετές ομάδες της Super League 1 σκέφτονται πώς θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την όλη κατάσταση.

Ήδη οι πρώτες «μεταγραφές» έχουν γίνει βάσει όσων είπε ο Πανόπουλος στην πρόσφατη τοποθέτησή του. Όπως υποστήριξε, ο Αριστείδης Πιαλόγλου πάει στην ΑΕΛ και ο Γιάννης Παπαδημητρίου στον Λεβαδειακό.

Από εκεί και πέρα, ένας παίκτης για τον οποίο ψάχτηκαν κάποιες ομάδες με πρώτο τον Άρη είναι ο Κάρλος Αμπάντ. Το γεγονός ότι ανήκει στην Τενερίφη, όμως, κάνει αρκετούς διστακτικούς. Γι’ αυτό προτιμούν να προχωρήσουν σε άλλες επιλογές.

Ο Μίλαν Ράσταβατς, κόουτς του Αστέρα Τρίπολης γνωρίζοντας πρόσωπα και καταστάσεις είναι από εκείνους που έκαναν ήδη τα τηλέφωνά τους. Το πρόβλημα για εκείνον είναι πως ο τελευταίος λόγος ανήκει στα αφεντικά. Γι’ αυτό και ήδη κόπηκαν 1-2 περιπτώσεις. Εκείνος που του αρέσει πολύ είναι ο Χόρχε Κασάδο και προσεχώς θα φανεί εάν μπορεί να πείσει και τους από πάνω.

Παρεμπιπτόντως, ο Κασάδο είχε πέσει στο τραπέζι και για τον Παναιτωλικό. Τόσο τον Ιανουάριο όσο και τώρα τον σκέφτηκαν στο Αγρίνιο. Σε πρώτη φάση, όμως, μάλλον θα ψάξουν για κάτι άλλο. Οι διοικούντες εξετάζουν και τους Καρασαλίδη και Λισγάρα, αν και γίνονται δεύτερες σκέψεις.

Για τον Καρασαλίδη το σκέφτηκαν και στη Ριζούπολη. Από τη στιγμή που έκλεισε, όμως, ο Ντομίνγκες προσπαθούν να τρενάρουν λίγο την απόκτηση του δεύτερου βασικού στόπερ. Ο λόγος είναι πως ιδανικά θα ήθελαν να πλαισιώσει τον Βραζιλιάνο ένας αριστεροπόδαρος.

Δεδομένο θεωρείται πως εάν ο Λεβαδειακός ανέβει και έχει στο δυναμικό του τον Παπαδημητρίου θα κάνει κοιτάξει προς Ξάνθη μεριά, ενώ για 1-2 παίκτες αδιάφορος δεν είναι ούτε ο Βόλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Λισγάρας.

Από εκεί και πέρα, ο Κοβάσεβιτς δεν θα ήταν αρνητικός να συνεχίσει στη χώρα μας και προτιμάει να βρίσκεται τη νέα χρονιά στην Αθήνα. Επιλογές πολλές δεν υπάρχουν, οπότε θα αναμένει στο ακουστικό του για τις εξελίξεις στον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι Μπαριέντος και Κάστρο έχουν επίσης προταθεί σε κάποιες ομάδες και περιμένουν, ενώ το μοναδικό δεδομένο είναι ότι ο Μαλεζάς σταματάει την καριέρα του. Το πήρε απόφαση. Θα παρακολουθήσει σε λίγες ημέρες τα μαθήματα για να πάρει το UEFA A+B και αργότερα θα αποφασίσει εάν προτιμάει να κάθεται στους πάγκους ή να έχει έναν διαφορετικό ρόλο (πχ τιμ μάνατζερ).

sportime.gr