Πανιώνιος: Υποβιβάστηκε στη Super League 2

 Μία μέση λύση κατατέθηκε και κέρδισε την πλειοψηφία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το απόγευμα της Δευτέρας (3/8) μέσω τηλεδιάσκεψης… Αυτή ήταν να μην γίνει το μπαράζ, να μείνει η Ξάνθη, να ανέβει και ο Απόλλων Σμύρνης με συνέπεια η Σούπερ Λίγκα 1 τη νέα σεζόν να έχει 15 ομάδες.

Ωστόσο το σκορ αυτή της πρότασης ήταν 9 υπέρ προς 8 κατά (κατά ψήφισαν οι τέσσερις εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας 1 δηλαδή Μπουτσικάρης, Ασλανίδης, Αγραφιώτης, Μ. Γκαγκάτσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γραμμένος και οι σύμβουλοι Βακάλης, Αντωνίου, Λασκαράκης)… Πλειοψηφία που δεν συγκέντρωνε τα 3/4 που ειπώθηκε στην Ε.Ε. της Ομοσπονδίας ότι απαιτούνται και έτσι δεν πέρασε. Όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να οριστεί διπλό μπαράζ για τη 14η και τελευταία θέση στη κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.

Οι αγώνες κατάταξης αποφασίσθηκε να διεξαχθούν στις 22 και 29 Αυγούστου (για αυτή την απόφαση υπήρξε ψηφοφορία με 7 υπέρ, 5 κατά και 5 λευκά).

Οι «κυανέρυθροι» είχαν σαν τελευταία ελπίδα την αναδιάρθρωση και την αύξηση των ομάδων της πρώτης κατηγορίας. Όπως φαίνεται, όμως, κάτι τέτοιο οριστικά δεν θα συμβεί και έτσι ο Ιστορικός αποχαιρετά τα μεγάλα σαλόνια.