Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες τρεις ημέρες για να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του Παναιτωλικού και του Παμβοχαϊκού προκειμένου ο ιστορικός σύλλογος του Αγρινίου να μπει ενεργά στο επαγγελματικό βόλεϊ.

Σήμερα Τετάρτη (9/9) αναμένεται να υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών. Σύμφωνα με πληροφορίες του sports3.gr το όλο εγχείρημα εμπνεύστηκαν έμπιστοι συνεργάτες του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναιτωλικός Φώτη Κωστούλα προκειμένου να προσφέρουν ένα νέο προϊόν στην τοπική κοινωνία με μία ομάδα που θα παίζει στην κορυφαία κατηγορία με σχετικά μικρό κόστος.

Ο Φώτης Κωστούλας θεωρεί πως το βόλεϊ προσφέρει μία εναλλακτική λύση για να παίξει ο αγαπημένος του σύλλογος πρωταγωνιστικό ρόλο και έδωσε το πράσινο φως για να γίνουν οι οικονομοτεχνικές μελέτες. Ετσι ξεκίνησαν οι συζητήσεις.

Τι ζητάει ο Παμβοχαϊκός

Βέβαια από τις συζητήσεις μέχρι να φτάσουμε να δούμε τον Παναιτωλικό στην Volley League υπάρχει μεγάλη απόσταση και χρόνος δεν υπάρχει. ΕπΊ πλέον η διοίκηση του Παμβοχαϊκού θέλει να επωφεληθεί από την πώληση των δικαιωμάτων της ομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τους ανθρώπους του Παναιτωλικού να αναλάβουν εκκρεμότητες από τις προηγούμενες δύο σεζόν σε αθλητές, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που πλησιάζουν τις 50.000 Ευρώ.

Τα τρία σενάρια

Ακόμα όμως κι αν υποθέσουμε πως μπορεί να ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο οι παράγοντες των δύο πλευρών θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για το πως θα την υλοποιήσουν, δηλαδή, πως θα μπορέσει να αγωνιστεί ο Παναιτωλικός στη Volley League έχοντας τακτοποιήσει όλα τα νομικά ζητήματα.

Επομένως θα πάμε σε τρία σενάρια:

Το πρώτο είναι της συγχώνευσης δια της απορρόφησης αλλά σημαίνει πως ο Παμβοχαϊκός κλείνει οριστικά την πόρτα στην Volley League και στο ανδρικό βόλεϊ. Αυτή η περίπτωση θα χρειαστεί και χρόνο για τις νομικές διαδικασίες (αναγνώριση, δικαστικές αποφάσεις κλπ) και αυτή τη στιγμή χρόνος δεν υπάρχει.

Το δεύτερο σενάριο είναι να μετακομίσει ο Παμβοχαϊκός στο Αγρίνιο για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και να υποστηριχθεί από την διοίκηση του Παναιτωλικού και εντός της σεζόν να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την συγχώνευση.

Το τρίτο σενάριο που είναι ο Παμβοχαϊκός και ο Παναιτωλικός να κάνουν αίτημα προς την ΕΣΑΠ για αντικατάσταση στη Volley League. Αυτό είναι και το πιο δύσκολο νομικά καθώς θα πρέπει να αποχωρήσει ο Παμβοχαϊκός – ο οποίος χθες δήλωσε συμμετοχή – και να πάρει τη θέση του ο Παναιτωλικός ενεργοποιώντας την wild card. Θα πρέπει ωστόσο να έχει δημιουργήσει ΤΑΑ σε χρόνο ρεκόρ και να ξεπεραστούν όλα τα νομικά κωλύματα.

Για την ώρα είμαστε ακόμα σε συζητήσεις και μέχρι την Παρασκευή θα έχουν παρθεί αποφάσεις. Υπενθυμίζεται πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει το πρώτο δεκαήμερο Οκτωβρίου, ενώ των ημερών θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία της κλήρωσης του πρωταθλήματος.

Πηγή::sports3.gr