Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι Αγρινιώτες έφυγαν με βαθμό από το «Γεντί Κουλέ».

Ο Παναιτωλικός στάθηκε εξαιρετικά στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ και έσπασε την κατάρα που τον ήθελε να μετράει μόνο ήττες (6χ6) σε επίπεδο Super League.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου προηγήθηκε με πέναλτι του Μάζουρεκ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, το οποίο δόθηκε μέσω VAR.

Για να ισοφαρίσει ο ΟΦΗ στις αρχές της επανάληψης με εξαιρετικό γκολ του Νέιρα, αλλά μέχρι εκεί…

Το φιλμ

Οι Κρητικοί μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και κυριάρχησαν στο πρώτο τέταρτο.

Από λάθος του Τσιγγάρα, ο Φιγκεϊρέντο πήρε την μπάλα, θέλησε να πλασάρει τον Κνετ, αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού απέκρουσε σωτήρια.

Στο 14′ η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον Ματσόλα να παίρνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από την εστία του Βάτερμαν.

Οι Αγρινιώτες ισορρόπησαν το ματς, αλλά στο 21′ μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ! Σουτ του Ναμπί μέσα από την περιοχή, ο Κνετ με το αριστερό χέρι απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο ρυθμός έπεσε και στο 35′ από εκτέλεση κόρνερ του Μάζουρεκ, η κεφαλιά του Κωνσταντόπουλου έφυγε ψηλά άουτ.

Στις καθυστερήσεις ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε για χέρι του Βούρου σε προσπάθεια του Ματσόλα. Με την βοήθεια του VAR ο Σκουλάς πήρε τη σωστή απόφαση και ο Μάζουρεκ με εύστοχη εκτέλεση άνοιξε το σκορ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο ΟΦΗ πήρε και πάλι τα ηνία.

Ο Σίμος πέρασε στο ματς τους Μεγιάδο και Νέιρα, με τον δεύτερο να φέρνει άμεσα το ματς στα ίσια.

Από ωραίο συνδυασμό, ο Βαζ σέντραρε συρτά, ο Φιγκεϊρέντο άφησε την μπάλα να περάσει και ο επερχόμενος Νέιρα με υπέροχο πλασέ ισοφάρισε.

Από και πέρα οι δύο ομάδες έβαλαν… στοπ.

Αμφότερες προσεχτικές, δίχως πάθος και όρεξη να πιέσουν, χωρίς σχέδιο νίκης, βολεύτηκαν με την ισοπαλία.

 

ΟΦΗ – Παναιτωλικός: Η κάρτα του αγώνα

MVP:

UP:

DOWN:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας)

ΓΚΟΛ: 45’+6′ Μάζουρεκ (πέναλτι), 60′ Νέιρα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 22′ Στάικος, 33′ Φιγκεϊρέντο, 62′ Βούρος, 66′ Ντάλσιο, 76′ Κοροβέσης, 87′ Μαρινάκης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΟΦΗ (4-2-3-1): Βάτερμαν – Μαρινάκης, Βούρος (74′ Ουές), Γιαννούλης, Κοροβέσης – Σακόρ (53′ Μεγιάδο), Στάικος – Σαρδινέρο, Ναμπί (53′ Νέιρα), Βαζ (78′ Γρίβας) – Φιγκεϊρέντο (74′ Γκαργκαλατζίδης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (4-2-3-1): Κνετ – Τζανακάκης (73′ Ντουάρτε), Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον – Λιάβας, Τσιγγάρας (86′ Ταχάρ) – Ντάλσιο, Μάζουρεκ (86′ Μεντόσα), Ντίας – Ματσόλα (81′ Βέργος).

sportime.gr