Οι «κυανοκίτρινοι» παρατάχθηκαν στο Ηράκλειο με τριάδα στα στόπερ, τους Καρασαλίδη, Λιάβα, Κωνσταντόπουλο και το εγχείρημα κρίθηκε πετυχημένο

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε ο Παναιτωλικός στη βάση του από τον αγώνα της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ, καθώς απέσπασε 1-1 και το πρόσημο ήταν θετικό. Οχι αποκλειστικά από το αποτέλεσμα, αλλά με γνώμονα την εμφάνιση καθώς παρουσιάστηκε άκρως βελτιωμένος σε σχέση με τα τελευταία του φιλικά.
Μάλιστα τα «καναρίνια» παρουσιάστηκαν με νέο λουκ, αφού παρατάχθηκαν με τριάδα στα στόπερ και 3-5-2. Οι ΚαρασαλίδηςΛιάβαςΚωνσταντόπουλος ξεκίνησαν σαν άλλοι… τρεις καμπαλέρος στους κεντρικούς αμυντικούς και το εγχείρημα άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, αφού απέναντι σε μία φύση επιθετική ομάδα, ήταν αρκετά καλή η εν γένει ανασταλτική λειτουργία των «κυανοκίτρινων».
Ας… σκανάρουμε την εικόνα τους με πινελιές. Ο Καρασαλίδης βρέθηκε ανάμεσα στους δύο πιτσιρικάδες και είχε ρόλο «σκούπας». Παράλληλα έπεφτε, ως επί το πλείστων, πάνω στον Φιγκερέιδο όταν ο Βραζιλιάνος φορ προσπαθούσε να πάρει την πρώτη μπάλα και κέρδισε τις περισσότερες «μονομαχίες».
Ο Παναιτωλικός σε όλο το ματς δέχθηκε ένα γκολ και συνολικά μόλις τέσσερις τελικές μέσα από τα καρέ του. Εξ’ αυτών η μία ήταν στη φάση του τέρματος που σημείωσε ο Νέιρα, οι άλλες δύο του Φιγκερέιδο, ενώ ακόμη μία μέτρησε ο Ναμπί.
Εκ των τεσσάρων η πρώτη του στράικερ των γηπεδούχων προήλθε από καθαρά ατομικό λάθος που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε (Βάντερσον), ενώ η δεύτερη δεν ήταν ουσιαστική φάση. Αυτόματα από ανάπτυξη των αντιπάλων τους οι «κυανοκίτρινοι» απειλήθηκαν μόνο δύο φορές μέσα από τους «κουτί» του Κνετ, κάτι που πιστώνονται, σε μεγάλο βαθμό, οι τρεις στόπερ τους.
Οι οποίοι παράλληλα κέρδισαν αθροιστικά εννέα μπάλες (Καρασαλίδης 4, Λιάβας 3, Κωνσταντόπουλος 2), δείγμα ότι είχαν σωστές τοποθετήσεις και «διάβαζαν» τις φάσεις.
Και όλα τα παραπάνω με μέσο όρο ηλικίας στόπερ οριακά πάνω από τα 22, αφού ο Κωνσταντόπουλος είναι 18, ο Λιάβας 19 και ο Καρασαλίδης λογίζεται ως ο… μεγάλος της παρέας παρότι μόλις 29.
gazzetta.gr