Αναλυτικά η ενημέρωση από τον σύλλογο του Αστέρα Μεσολογγίου (https://www.asterasmessolonghi.gr/)

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για τον Αστέρα Μεσολογγίου που επικράτησε δίκαια με 3-1 επί του Ηρακλή Αστακού, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, το απόγευμα στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ. Πασσιόπουλος “. Ο αγώνας αυτός έγινε στα πλαίσια της 2ης Αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας.

Ήταν ένα παιχνίδι που έγινε σε ένα βαρύ και βρεγμένο τερέν, ευτυχώς όμως η βροχή στο ξεκίνημα του παιχνιδιού κράτησε για λίγο και επέτρεψε να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι σε πιο ομαλές συνθήκες.

Για τεχνικούς λόγους τα δύο πρώτα γκολ του παιχνιδιού δεν καταγράφηκαν από τη κάμερα του Αστέρα Μεσολογγίου.

Ο Αστέρας με το καλημέρα -στη πρώτη φάση του ματς- προηγήθηκε με ένα φοβερό σε ατομική ενέργεια γκολ του Λούζι. Οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στον Ηρακλή Αστακού, που δημιούργησε φάσεις και ισοφάρισε. Στη συνέχεια οι παίκτες του Αστέρα δυσκολευόταν να κρατήσουν μπάλα, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο Α’ ημίχρονο και δημιούργησαν κάποιες φάσεις μπροστά από την εστία του Ντερέ.

1′ ΓΚΟΛ και 1-0, με σκόρερ τον νεαρό Λούζι, ο οποίος με καταπληκτική ατομική ενέργεια, πέρασε αρχικά το δεξί μπακ του Αστακού, κινήθηκε παράλληλα μες στη μεγάλη περιοχή του Αστακού, αδειάζοντας άλλους δύο αμυντικούς του Αστακού και με ένα ευθύβολο δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα, στα δίχτυα.

4′ Καλή πρώτη στιγμή για τους φιλοξενούμενους, με τον επιθετικό να βρίσκεται μόνος αλλά πλάγια μες τη περιοχή του Αστέρα, από κάθετη πάσα αλλά η σέντρα δεν ήταν καλή και απομάκρυνε τον κίνδυνο ο Διαμαντόπουλος.

15′ ΓΚΟΛ και 1-1 για τον Ηρακλή, με σκόρερ τον Μπαλάφα, που εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των αμυντικών του Αστέρα να απομακρύνουν τη μπάλα από τη περιοχή. Προηγήθηκε  κόρνερ, με τον Ντερέ να απομακρύνει τη μπάλα, αυτή να  φτάνει έξω από τη περιοχή, έγινε το πρώτο σουτ από παίκτη του Ηρακλή και προ της εστίας ο Παναγιωτόπουλος απομάκρυνε αρχικά, αλλά η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Μπαλάφα στο ύψος του πέναλτι και εύκολα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

21′ Ο Αστέρας δημιούργησε ευκαιρία, με τον Ντίμο να βρίσκεται αμαρκάριστος έξω από τη περιοχή του Ηρακλή αλλά το δυνατό σουτ πέρασε άουτ.

22′ Ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους από δεξιά έγινε το ένα δύο, αλλά μες τη περιοχή και πλάγια ο επιθετικός έβγαλε τη σέντρα χωρίς κάποιος επιθετικός να βρεθεί στη πορεία και πέρασε άουτ.

29′ Βαθιά μπαλιά από αριστερά, ο επιθετικός έφυγε στη πλάτη του Διαμαντόπουλου, αλλά το κακό κοντρόλ του επιθετικού έδωσε το δικαίωμα στον Ντερέ να βγει έγκαιρα και να μπλοκάρει τη μπάλα.

31′ Σε υποψία οφσάιντ, ο επιθετικός του Ηρακλή, πάλι από αριστερά, βγήκε τετ-α-τετ απέναντι στον Ντερέ, αλλά το ψιλοκρεμαστό του πλασέ πέρασε αρκετά άουτ.

Στο Β’ ημίχρονο μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αστέρας. Οι φωνές του προπονητή μας στην ανάπαυλα έπιασαν τόπο αμέσως, καθώς ο Αστέρας από το πρώτο λεπτό του Β’ ημιχρόνου πήρε τα ηνία του παιχνιδιού, προηγήθηκε ξανά γρήγορα στο σκορ, κέρδισε όλες σχεδόν τις μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και γενικά ήλεγχε απόλυτα το παιχνίδι έως το τελευταίο λεπτό του ματς. Όλοι οι παίκτες έπαιξαν ψυχωμένα και αποφασισμένα και μάλιστα δεν απειλήθηκε καθόλου η εστία μας, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν ούτε μία τελική προσπάθεια σε ολόκληρο το Β’ ημίχρονο.

52′ ΓΚΟΛ και 2-1 για τον Αστέρα με σκόρερ τον Γαβρίνα. Ο Μάκα από αριστερά κινήθηκε έξω από τη περιοχή του Ηρακλή και έβγαλε σέντρα, όπου από δεξιά ο αφύλαχτος Γαβρίνας στο ύψος της μικρής περιοχής δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή.

77′ ΓΚΟΛ με τον Κουφό και 3-1! Λάθος στην άμυνα του Ηρακλή, έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Ντίμο έκλεψε τη μπάλα και τροφοδότησε τον Κουφό, όπου πρώτα ξεπέρασε τον τελευταίο αμυντικό και στη συνέχεια πλάσαρε εύστοχα τον τερματοφύλακα, κλειδώνοντας τη νίκη για τον Αστέρα.

88′ Νέα ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Κουφό να “γλιστρά” ανάμεσα από δύο αμυντικούς΄και να μπαίνει μες τη περιοχή του Ηρακλή, αλλά πρόλαβε με έξοδο ο τερματοφύλακας και μπλόκαρε τη μπάλα.

90′ Τελευταία ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Αστέρα να διαμαρτύρεται για πέναλτι που έγινε στον Βρέττα μες τη περιοχή του Αστακού, αλλά ο διαιτητής να μην το καταλογίζει. Προηγήθηκε λάθος έξοδος του τερματοφύλακα που βγήκε πλάγια έξω από τη περιοχή, τροφοδότησε τον συμπαίκτη του μες τη περιοχή, ο Βρέττας έκλεψε τη μπάλα και προ της κενής εστίας ανετράπη, με τον διαιτητή να δείχνει “παίζεται”.

Δυστυχώς η διαιτησία του κ. Ζύγα ήταν κακή. Από την αρχή του παιχνιδιού έχασε τον έλεγχό του, με τα σφυρίγματά του εκνεύρισε και τις δύο ομάδες, δεν είχε καθόλου καλή επικοινωνία με τους παίκτες, επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Ηρακλή Αστακού και φυσικά ελέγχεται πολύ για τη τελευταία φάση. Καλοί οι επόπτες Κολοσιώνης και Μπάκας.

Αστέρας Μεσολογγίου: (Ντζιβανάκης) Ντερές, Διαμαντόπουλος, Μπαρμπαρούσης, Γερατσιάν, Παναγιωτόπουλος, Μακρής, Μάκα (58′ Τριφιάτης), Ντίμο (83′ Κουμπαρούλης), Γαβρίνας (71′ Κουφός), Λούζι (58′ Ντζελέπης), Ρούσσης (58′ Βρέττας).

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Ρισβάς, Στάθης, Σχώρης και Γαντζούδης