Γαλλικό Όπεν και Νέισιονς Λιγκ

Τσιτσιπάς Ρούμπλεφ στο Γαλλικό Όπεν με τη bwin πάντα μαζί

Έτοιμος για ακόμα μία μεγάλη πρόκληση ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντιμιτρόφ και με το 3-0, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον προημιτελικό του Γαλλικού Όπεν.

Εκεί, τον περιμένει ο Ρούμπλεφ, No 12 της Παγκόσμιας Κατάταξης. Μάλιστα, ο 22χρονος Ρώσος βρίσκεται σε καλή κατάσταση το 2020, μετρώντας 28 νίκες σε 34 επίσημους αγώνες. Παράλληλα, συνιστά και ενός είδους… Νέμεση για τον Τσιτσιπά, καθώς σε σύνολο τεσσάρων αναμετρήσεων, μετρά τρεις νίκες.  Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως η πιο πρόσφατη μεταξύ τους αναμέτρηση τοποθετείται στις 20 Σεπτεμβρίου, στον τελικό του Open στο Αμβούργο. Εκεί, ο Ρούμπλεφ επιβλήθηκε με 2-1 και κατέκτησε το τρόπαιο, σε μια αναμέτρηση που το τρίτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες (6-4, 3-6, 7-5).

Από τα courts του Παρισιού, στο χορτάρι και την προετοιμασία των εθνικών ομάδων για τους αγώνες του Nations League που ακολουθούν. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Αυστρία εκτός έδρας, κυνηγώντας τη διεύρυνση του αήττητου σερί της. Μετά από ένα μεγάλο διάστημα… ανομβρίας, η «γαλανόλευκη» επέστρεψε σε λεωφόρους θετικών αποτελεσμάτων, μετρώντας τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Στα πιο πρόσφατα, αμφότερα για το Nations League, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέσπασε ισοπαλία από την Σλοβενία (0-0) και επικράτησε του Κοσόβου (1-2), αμφότερα εκτός έδρας.

Αγωνιστικά Νέα Αυστρίας – Περιμένουν το αρνητικό τεστ κορωνοϊού για να είναι ετοιμοπόλεμοι οι Αλάμπα (μέσος) και Σλάγκερ (μέσος) αλλά πιθανότατα θα μείνουν στον πάγκο. Αμφίβολος ο Κάλαϊτζιτς (φορ). Τραυματίες οι Λάιμερ (μέσος), Σάμπιτζερ (φορ), Λαζάρο (μεσοεπιθετικός), Κάινζ (εξτρέμ), Λίνχαρτ (στόπερ) και Σλάγκερ (κίπερ), στη θέση του τελευταίου κλήθηκε ο Σιμπενχάντλ (κίπερ) της Στουρμ. Μετά από έναν χρόνο κλήθηκε ο Λίντνερ (κίπερ) της Βασιλείας. Δεν κλήθηκε λόγω γαστρεντερίτιδας ο Τράουνερ (στόπερ).

Αγωνιστικά Νέα Ελλάδος – Παρακινδυνευμένη η όποια προσέγγιση τόσο για διάταξη όσο και για πρόσωπα, ειδικά μάλιστα αν συνυπολογιστούν και οι δηλώσεις του Ολλανδού εκλέκτορα περί δοκιμών και περί νέων παικτών. Σε επίπεδο αποστολής, ξεχωρίζει η επιστροφή ύστερα από δύο χρόνια του Τζαβέλλα (αρ. μπακ/στόπερ), κλήθηκε ξανά μετά την απουσία του από την αποστολή του Σεπτεμβρίου ο Βλαχοδήμος (τερμ.) αντί του Πασχαλάκη, γυρίζει υγιής πλέον και στο 100% και ο Χατζηδιάκος (αντί του «κομμένου» Σιόβα), νέο πρόσωπο ο Λυκογιάννης (αρ. μπακ), δεν αγωνίζεται (λογικά) για να μην επιβαρυνθεί η αποθεραπεία του ο Μπακάκης (δ. μπακ), δεν ταξίδεψαν στην Αυστρία ο Μασούρας (εξτρέμ) λόγω τραυματισμού και ο Πέλκας (χαφ) λόγω της μεταγραφής του στη Φενερμπαχτσέ.