Θ. Μωραΐτης: «Κυβέρνηση- πρωταθλήτρια στο αλαλούμ.

Παλινωδίες, ανευθυνότητα,   αστάθεια,   ασυνεννοησία   και   στο   άνοιγμα   των γηπέδων. Αλλο ένα μπάχαλο του επιτελικού κράτους»

Σε δήλωση σχετικά με το αλαλούμ που δημιούργησε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση για το   άνοιγμα   των   γηπέδων   στους   φιλάθλους   προέβη   ο   Τομεάρχης   Αθλητισμού   και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης.

Ο   κ.   Μωραΐτης   σημείωσε   ότι   «και   σε   αυτή   την   περίπτωση,   όπως   και   καθ’   όλη   την διαχείριση της πανδημίας το επιτελικό κράτος αποδεικνύει την ανεπάρκειά του να φέρει αποτελέσματα».

«Σήμερα,  όμως»,  είπε, «είχαμε και   μια  ακόμα   πρωτοτυπία:  “Ο  Μητσοτάκης  ανακαλεί Μητσοτάκη». Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες που ενώ οι αρμόδιοι Υπουργοί   αποφάσισαν   το   άνοιγμα   των   γηπέδων   και   ο   κυβερνητικός   εκπρόσωπος πανηγύριζε,   ο ίδιος   ο   Πρωθυπουργός   αναίρεσε   τον   εαυτό   του   με   την   ανάκληση   της απόφασης που ο ίδιος έλαβε». Οπως υπογράμμισε, «η κυβέρνηση είναι πρωταθλήτρια στο αλαλούμ, στην ασυνεννοησία, τις   παλινωδίες   και   την   ανευθυνότητα»,   συμπληρώνοντας:   «Από   τον   Αύγουστο   θα μπορούσε να έχει προετοιμαστεί, να έχει κάνει έρευνες και μελέτες, να έχουν υπάρξει τααπαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για το θέμα των γηπέδων. Αντί γι΄ αυτό, δεν έκανε τίποτα. Και οδηγήθηκε σε ένα ακόμα φιάσκο».

Ο κ. Μωραΐτης δήλωσε ότι «το μπάχαλο της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους οδηγεί τελικά σε κλειστά γήπεδα για φέτος». «Πότε τελικά πήρε τη σωστή απόφαση ο Πρωθυπουργός; Τη Δευτέρα ή την Τρίτη; Πότε τελικά άκουσαν τη γνώμη των λοιμωξιολόγων; Χθες ή σήμερα;», διερωτήθηκε. «Καμία   σοβαρότητα,   καμία   υπευθυνότητα   που   να   αποδεικνύει   σεβασμό   στους φιλάθλους. Μόνο επιτελική ανικανότητα. Οπως παντού», είπε ο ίδιος κλείνοντας.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μωραΐτη:

«Μητσοτάκης ανακαλεί Μητσοτάκη. Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν και ενώ οι αρμόδιοι Υπουργοί αποφάσισαν το άνοιγμα των γηπέδων και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πανηγύριζε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αναίρεσε τον εαυτό του με την ανάκληση της απόφασης.

Η κυβέρνηση είναι πρωταθλήτρια στο αλαλούμ, στην ασυνεννοησία, τις παλινωδίες και την ανευθυνότητα. Από τον Αύγουστο θα μπορούσε να έχει προετοιμαστεί, να έχει κάνει έρευνες και μελέτες, να έχουν υπάρξει τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για το θέμα των γηπέδων. Αντί γι’ αυτό, δεν έκανε τίποτα. Και οδηγήθηκε σε ένα ακόμα φιάσκο.

Το μπάχαλο της κυβέρνησης και του επιτελικού κράτους οδηγεί τελικά σε κλειστά γήπεδα για φέτος. Πότε τελικά πήρε τη σωστή απόφαση ο Πρωθυπουργός; Τη Δευτέρα ή την Τρίτη; Πότε τελικά άκουσαν τη γνώμη των λοιμωξιολόγων; Χθες ή σήμερα; Καμία σοβαρότητα, καμία υπευθυνότητα που να αποδεικνύει σεβασμό στους φιλάθλους. Μόνο επιτελική ανικανότητα. Οπως παντού.»