Ισόπαλο χωρίς σκορ έληξε το ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός για την 8η αγωνιστική της Superleague, με το 0-0 με  τους γηπεδούχους, που είχαν δύο δοκάρια και πολλές κλασσικές ευκαιρίες. Μεγάλο ματς από τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων, Κνετ, που έκανε μεγάλες επεμβάσεις και κράτησε όρθια την ομάδα του όποτε χρειάστηκε.

Η τύχη γύρισε… την πλάτη στους Ηπειρώτες, που είχαν τις ευκαιρίες (14-4 οι τελικές), αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Η μπίλια έκατσε στο… «Χ», με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

Ετσι, ο ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τους 9 βαθμούς σε 8 ματς και βρίσκεται στην 8η θέση, ενώ από την άλλη ο Παναιτωλικός είναι στην 12η με 4 βαθμούς σε 8 παιχνίδια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Παναιτωλικός παρέμεινε χωρίς νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ οι Ηπειρώτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να κερδίσουν στους Ζωσιμάδες, έχοντας δύο ισοπαλίες και δύο ήττες στα τέσσερα ματς που έχουν δώσει στην έδρα τους.

Πιεστικός ο ΠΑΣ στο Α΄Μέρος

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν αυτός που μπήκε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης απέναντι στον Παναιτωλικό. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη, ήταν αυτή που από την αρχή, είχε τον έλεγχο της μπάλας, την κατοχή και έδειξε περισσότερη διάθεση ν΄απειλήσει για να προηγηθεί.

Οι γηπεδούχοι, στο 14ο λεπτό δημιούργησαν την πρώτη απειλή στην αντίπαλη εστία. Ο Παμλίδης έκανε κάθετη μπαλιά για τον Λέο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ, όμως ο Κνετ έδιωξε με τα πόδια τον κίνδυνο για την εστία του.

Ο Παμλίδης, έξι λεπτά αργότερα, επιχείρησε με εντυπωσιακό γυριστό μέσα από την μεγάλη περιοχή να προβληματίσει τον Κνετ, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Ο ΠΑΣ θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο 22ο λεπτό. Ο Σάλιακας εκτέλεσε το φάουλ από τ΄αριστερά εκτέλεσε το φάουλ, ο Παντελάκη πήρε την κεφαλιά όμως είδε την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κνετ!

Ο “Άγιαξ της Ηπείρου” είχε και δοκάρι! Στο 38, ο Ελευθεριάδης από τ΄αριστερά ελευθερώθηκε και επιχείρησε σέντρα σουτ και είδε την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Κνετ και να περνάει άουτ!

Η καλύτερη στιγμή για τον Παναιτωλικό ήταν λίγο πριν το τέλος του πρώτο ημιχρόνου!

Ο Γιάκολις γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά, ο Αριγίμπι έκανε σουτ με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Χουτεσιώτη, όμως η φάση δεν μέτρησε, καθώς ο εκτεθειμένος Βέργος που ακούμπησε τη μπάλα και ο διαιτητής τον υπέδειξε off side.

Ανέβηκε ο Παναιτωλικός στο Β΄Μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο. Η ομάδα του Λουτσιάνο κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα και δημιούργησε καλή στιγμή στο 52. Ο Γιάκολις έκανε τη σέντρα  από τα δεξιά ο Βέργος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, όμως ο Παντελάκης, πρόλαβε και έκανε την προβολή για ν΄απομακρύνει!

Στο 58, ο Μεντόσα είδε την κίνηση του Αριγίμπι, του πέταξε τη μπάλα, αυτός έκανε το πλασέ στην κίνηση όμως έσωσε ο Χουτεσιώτης, στην καλύτερη ευκαιρία του Παναιτωλικού μέχρι εκείνη τη στιγμή!

Ο ΠΑΣ αντέδρασε και θα μπορούσε να έχει ανοίγει το σκορ στο 66! Ο Καρτάλης έκανε φανταστική πάσα στην πλάτη της άμυνας, για τον Λεό, αυτός όμως νικήθηκε από τον Κνετ! 

Στο 73 ο Καρτάλης βρέθηκε στο έδαφος και οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι

Στο 76΄οι γηπεδούχοι “άγγιξαν” το γκολ! Ο Ελευθεριάδης έκανε συρτή σέντρα από τα δεξιά και για εκατοστά ο Παμλίδης δεν πρόλαβε να ακουμπήσει τη μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα!

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ δημιούργησε μια ακόμη καλή στιγμή ο Καρτάλης εκτέλεσε το φάουλ και ο Κάργας πήρε την κεφαλιά, όμως δεν ευστόχησε. Δευτερόλεπτα αργότερα, η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη είχε μια ακομη καλή στιγμή με τον Λεό! Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ πίεσε την άμυνα του Παναιτωλικού, γύρισε τη μπάλα η οποία βρήκε στο πόδι του Λιάβα για να καταλήξει κόρνερ!

Ο Παντελάκης στο 85, είδε τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, όταν μετά από φάουλ του Καρτάλη, πήδηξε ψηλότερα απ΄όλους όμως η στρογγυλή “θεά” δεν του έκανε το χατήρι για να καταλήξει στα δίχτυα.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης, Σάλιακας (74’ Οικονομόπουλος), Παντελάκης, Κάργας, Πέερσμαν, Νάουμετς (61’ Καρτάλης), Σιόντης, Λιάσος (74’ Ντομίνγκεθ), Ελευθεριάδης, Παμλίδης, Λεό.

Παναιτωλικός: Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος, Καρασαλίδης (72’ Μαλής), Βάντερσον, Ντάλσιο, Ντίας (90’ Ντουάρτε), Αριγίμπι (65’ Μάζουρεκ), Γιάκολις, Μεντόσα, Βέργος.