Η ομάδα που έχει καταφέρει να τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της στο ξεκίνημα της Basket League -και όχι άδικα- είναι το Μεσολόγγι. Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου έχει πάει κόντρα στα προγνωστικά που στο ξεκίνημα της σεζόν την ήθελαν να είναι πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Η απάντηση ήρθε μέσα στο παρκέ. Νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον Άρη, νίκη εκτός έδρας απέναντι στον Κολοσσό και τελευταίο… θύμα των «καμικάζι» νεοφώτιστων ο Ιωνικός Hellenic Coin στο κλειστό του Αγρινίου. Το Μεσολόγγι μάλιστα για να φτάσει στη νίκη αυτή χρειάστηκε να ανατρέψει διαφορά 11 πόντων, πανηγυρίζοντας μια σπουδαία νίκη.

Σε αυτές τις 3 πρώτες αγωνιστικές στην ομάδα μπορούν να περηφανεύονται για πολλά. Όπως για παράδειγμα για έναν από τους παίκτες που «συστήνουν» στον κόσμο. Ο Ντεβόντε Γκριν πήρε για ακόμα ένα παιχνίδι την ομάδα του από το χέρι και με 24 πόντους και 6 ριμπάουντ κυριάρχησε στο παρκέ. Έτσι, έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις του στο ξεκίνημα της σεζόν.

Όπως παραδέχτηκε στο SDNA το μεγάλο σουτ απέναντι στον Άρη έπαιξε ρόλο στην πορεία του, καθώς έφτιαξε την ψυχολογία του, ενώ εξήγησε τη σημασία αυτού του 3-0 για το Μεσολόγγι. Παράλληλα τόνισε πως μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα, ενώ επεσήμανε ποιο είναι το δυνατό στοιχείο της ομάδας του στο ξεκίνημα της σεζόν.

Οι νεοφώτιστοι έχουν αρχίσει τη σεζόν με 3-0, κάτι που κανείς δεν περίμενε. Ούτε καν εντός της ομάδας. «Δεν νομίζω ότι κανείς το περίμενε αυτό. Ακόμα και στην ομάδα αν το λέγαμε θα ήμασταν ψεύτες. Αλλά γι αυτό ήρθα εδώ. Ο λόγος που είμαι στο Μεσολόγγι είναι να κάνω το απίθανο να συμβεί, να γίνει πραγματικότητα».

Το παιχνίδι με τον Ιωνικό ήταν μια ακόμα απόδειξη σκληρής δουλειάς στην ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου. «Κάναμε καλή δουλειά, ειδικά στην άμυνα. Εστιάσαμε σε αυτά που θέλαμε πάνω στο παρκέ και ακολουθήσαμε το πλάνο μας. Κάναμε πολύ καλή δουλειά στους παίκτες-κλειδιά του Ιωνικού και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε την κατάσταση».

Ασφαλώς για τη νίκη στο κλειστό του Αγρινίου σημαντικό ρόλο έπαιξε η άμυνα για τον ίδιο. «Η άμυνα ήταν το κλειδί για εμάς. Από τη στιγμή που περιορίσαμε τους 2 πιο σημαντικούς παίκτες του Ιωνικού, τον Τολιόπουλο κα τον Σμιθ, στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν καλύτερα για εμάς. Ήταν ένα επιστέγασμα της πολύ καλής δουλειάς μας».

Έχοντας παίξει 3 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα νιώθει ήδη όλο και καλύτερα από αγωνιστικής πλευράς. «Χωρίς αμφιβολία νιώθω πολύ άνετα πλέον. Είμαι παίκτης που αρχίζει από την άμυνα και από εκεί παίρνω ώθηση για την επίθεση. Αυτό κάναμε και ως ομάδα και γι αυτό πήγε το ματς σε αυτόν τον ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο».

Στην πρώτη σεζόν της ιστορίας του το Μεσολόγγι καταγράφει μεγάλες στιγμές. «Είναι σπουδαίο για το Μεσολόγγι που ξεκινάει με 3-0. Έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα μπροστά μας, δεν χαλαρώνουμε σε καμία στιγμή. Κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Η προσοχή μας είναι στην αναμέτρηση της επόμενης εβδομάδας τώρα».

Όσο για τις εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα ήταν ξεκάθαρος. «Είμαι σκληρός κριτής του εαυτού μου. Θα έλεγα πως είμαι ο πιο σκληρός κριτής μου. Όταν ολοκληρώνω έναν αγώνα πάντα σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι καλύτερο. Παρ’ όλα αυτά, σε γενικές γραμμές έχω ξεκινήσει καλά τη σεζόν και θέλω να συνεχίσω έτσι».

Σημαντικός παράγοντας στην συνολική εικόνα του ήταν και το μεγάλο σουτ απέναντι στον Άρη, για το οποίο τόνισε πως «μου έφτιαξε την ψυχολογία. Ήταν ένα σουτ στο οποίο είχα μεγάλη αυτοπεποίθηση από τη στιγμή που πήρα τη μπάλα. Είδα ότι οι προπονητές μου με εμπιστεύονται και πήρα εκείνο το σουτ. Και νιώθω συνεχώς την εμπιστοσύνη τους, κάτι που με κάνει πολύ χαρούμενο».

Όσο για το πώς προσεγγίζει η ομάδα του τα παιχνίδια, αλλά και την χημεία που χτίζει επεσήμανε πως «εστιάζουμε συνεχώς στην άμυνά μας. Στο κομμάτι της χημείας ακόμα δουλεύουμε κάποια πράγματα. Είναι κάτι που χτίζεται σταδιακά για εμάς. Θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι και στο κομμάτι αυτό, υπάρχει τεράστια θέληση στην ομάδα».

https://www.sdna.gr/