Σύμφωνα με τον ν.4373/2016, ο οποίος προβλέπει τη δημιουργία Μητρώου Αθλητικών Φορέων, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θέτει για πρώτη φορά σε λειτουργία το «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων», το οποίο αποτελεί την πρώτη επίσημη καταγραφή του συνόλου των Αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων που διαθέτουν την ειδική Αθλητική αναγνώριση.

Ο Κεραυνός Γαβαλούς ,εγγράφηκε στο  Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γ.Γ Αθλητισμού.

Οι άνθρωποι της ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Καζανά, υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τα οποία και έγιναν δεκτά από την ΓΓΑ.

Η νεα διοίκηση του σωματείου της Γαβαλούς δείχνει έμπρακτα ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά τον σύλλογο, και η εγγραφή στο αθλητικό μητρώο αποτελεί «σημείο σταθμός» για την ιστορία του συλλόγου

Ο Υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε πρόσφατα ότι η τελική προθεσμία για να ολοκληρώσουν και να διορθώσουν οι σύλλογοι τις αιτήσεις τους είναι στις 31/12 εάν επιθυμούν να λάβουν την κρατική επιχορήγηση.

Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης, ανακοίνωσε την άμεση καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ύψους 12 εκατ., σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν προεγγραφεί στο μητρώο, ανεξαρτήτως του πορίσματος ελέγχου για την αίτησή τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες που έχουν προκύψει.