Με ανακοίνωσή της η Super League 2 ενημερώνει πως από την Παρασκευή (6/11) έχει στείλει αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, ίδιο με αυτό της Super League 1 σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ωστόσο, το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει, καθώς οι λοιμωξιολόγοι είπαν «ΟΧΙ» στον Λεωνίδα Λεουτσάκο και στο αίτημα της Λίγκας και έναρξη της σεζόν εν μέσω lockdown.

Το… περίεργο της υπόθεσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι από τη Δευτέρα (9/11) στην διοργανώτρια αρχή γνώριζαν την αρνητική απάντηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Κάτι που το αναφέρει η Λίγκα σε σημερινή της ανακοίνωση.

Πλέον η Super League 2 περιμένει νέα σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, για να εξεταστεί το αίτημά της λίγκας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αν και είναι προφανές πως η επιτροπή δεν έχει πειστεί.

Παράλληλα, η SL2 κατέθεσε αίτημα για την άμεση επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων, οι οποίες λόγω lockdown έχουν σταματήσει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σας ενημερώνουμε ότι η Super League 2, απέστειλε την Παρασκευή 6/11/20 το αναθεωρημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, ταυτόσημο με αυτό της SL1 όπως της ζητήθηκε, σε όλους τους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον Γενικό Γραμματεία Αθλητισμού, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας .

Παράλληλα απεστάλη, την ίδια ημέρα, έγγραφο με την δέσμευση των 12 ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα αγωνιστικής περιόδου 2020-21 ότι το εν λόγω πρωτόκολλο θα τηρηθεί κατά γράμμα.

Ωστόσο, χθες ενημερωθήκαμε ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέρριψε το αίτημά μας και θα εξεταστεί σε νεότερη σύσκεψή της.

Μέχρι την επανεξέταση του αιτήματος, σε νεότερο έγγραφό μας προς τους αρμόδιους φορείς, ζητάμε την άμεση επανέναρξη των ομαδικών προπονήσεων προκειμένου να διατηρούνται οι αθλητές μας στην απαιτούμενη σωματική και φυσική κατάσταση και να καταστεί δυνατή η χωρίς καμία καθυστέρηση έναρξη του πρωταθλήματος.