Η διακοπή της αγωνιστικής δραστηριότητας στη Γ’ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού δίνει τη χαριστική βολή στο πολύπαθο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Οι παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων, οι οποίοι «ματώνουν» συντηρώντας ομάδες χωρίς, στις περισσότερες των περιπτώσεων, την προσδοκία οικονομικού οφέλους είναι βυθισμένοι στην απόγνωση βλέποντας άλλη μια αγωνιστική περίοδο να εξελίσσεται σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας και ζητούν τη στήριξη των ποδοσφαιρικών φορέων.

Είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του υπεύθυνου Τύπου του Αετού Οφρυνίου, Σάκη Μήτρακα, ο οποίος με ανάρτηση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνει έκκληση για στήριξη των παραγόντων ώστε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να μην οδηγηθεί σε κατάρρευση.

Αναλυτικά:

Ήταν λέει το κλίμα στραβό το ‘φαγε κι ο γάιδαρος. Ήταν που ήταν δύσκολα τα πράγματα για τις ομάδες της Γ’ Εθνικής ήρθε και η υποχρεωτική διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της εξάπλωσης του ιού. Σχεδόν όλες οι ομάδες της κατηγορίας αυτής ζήτησαν, δεν ζητιάνεψαν την οποία οικονομική βοήθεια από τις αρμόδιες αρχές του ποδοσφαίρου. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Αντ’ αυτού η απάντηση ήταν …όποια ομάδα δεν κατέβει να αγωνιστεί έχει 2000 πρόστιμο. Δηλαδή εκεί που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι. Κύριοι υπεύθυνοι το ποδόσφαιρο δεν είναι ταβέρνα, δεν είναι καφετέρια να κλείσει και να ανοίξει σε μια μέρα να ξαναδουλέψει. Το ποδόσφαιρο στις κατηγορίες τις ερασιτεχνικές κρατιέται γιατί υπάρχουν κάποιοι μ@λ… που αγαπούν την γειτονιά τους αγαπούν το χωριό τους αγαπούν την κωμόπολή τους αγαπούν τα παιδιά τους και μόνο δίνουν χωρίς να παίρνουν…Ε πόσο ρε μάγκες θα αντέξουν; Όχι για πολύ ακόμα.

Κάντε κάτι έστω και τώρα. Μην αγνοήσετε κάποια δίκαια αιτήματα των παραγόντων αυτών. Αν ξ αναρχίσει αυτό το Πρωτάθλημα αναλάβετε εσείς κάποια σημαντικά έξοδα που έχουν οι ομάδες αυτές. Και αν δεν ξεκινήσουν οι αγώνες επιστρέψτε πίσω τα 500άρικα από τις δηλώσεις συμμετοχής που πήρατε από τους αιμοδότες αυτούς. Ελπίδα υπάρχει κύριοι. Αρκεί να μην την αφήσουμε να πεθάνει τελευταία».