Ο Θωμάς Σπύρου φιλοξενήθηκε στο Yellow Radio 101.7 και στην εκπομπή «Αθλητικό X-PRESS».

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Θωμάς Σπύρου, μίλησε στο Yellow Radio για το επικείμενο παιχνίδι στο Αγρίνιο μεταξύ του Άρη και του Παναιτωλικού.

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα και στον Ιάσονα Μίσχο:

Για το θετικό κρούσμα κορωνοϊού στον Παναιτωλικό:

Ήταν ένα κρούσμα κορωνοϊού από τα αποτελέσματα που πήρε η ομάδα το Σάββατο. Χτες έγιναν νέα τεστ και σήμερα περιμένουμε τα αποτελέσματα.

Για την μέρα διεξαγωγής του ματς του Άρη κόντρα στον Παναιτωλικό:

Κυριακή στις 17:15 είναι η επίσημη ενημέρωση, παρότι ο Άρης είχε ζητήσει να γίνει το Σάββατο. Κορωνοϊού επιτρέποντος βέβαια… Δυστυχώς, είμαστε σε μια κατάσταση, που δεν ξέρουμε ποια παιχνίδια θα αναβληθούν και ποια θα διεξαχθούν.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον Τραϊανό Δέλλα:

Στις πρώτες αγωνιστικές ο Παναιτωλικός δεν μπόρεσε να γευτεί τη χαρά της νίκης, παρόλο που τα αποτελέσματα δεν ήταν πολύ άσχημα. Δεν χάσαμε σε κάποιες έδρες που είναι δυνατές. Χάσαμε από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Ωστόσο, μας προβλημάτιζε η εικόνα της ομάδας και κυρίως η επιθετική ανάπτυξη. Προχωρήσαμε λοιπόν σε αλλαγή προπονητή, με την ιδανικότερη λύση αυτή τη στιγμή, τον Τραϊανό. Έχει ξαναδουλέψει στον Παναιτωλικό, γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Δεν θα χρειαστεί χρόνος προσαρμογής και έχει πολύ καλό επιτελείο.

Για τους στόχους του Παναιτωλικού:

Στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία όσο το δυνατόν συντομότερα και η καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή.

Για την αλλαγή του κανονισμού περί κρουσμάτων κορωνοϊού στις ομάδες:

Είναι στα πέντε κρούσματα κορωνοϊού πλέον. Είμαστε θετικοί σε αυτή την αλλαγή. Αν ξεφύγει λίγο η κατάσταση δεν είναι δύσκολο να προκύψουν τρία κρούσματα. Νομίζω με τα πέντε, θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Έχει γεμίσει ένα «σακουλάκι με παιχνίδια» που δεν έγιναν, τα οποία θα τα βρούμε κοντά μας. Θα έχουμε προβλήματα με τις ημερομηνίες και το πότε θα οριστούν. Ήταν στη σωστή κατεύθυνση η αλλαγή με τα κρούσματα κορωνοϊού.

Για τη μεταφορά των αγώνων σε νέα ημερομηνία:

Επιβάλλεται να γίνουν αγώνες μέσα στις γιορτές. Μάλιστα, προσωπικά ανέκαθεν ήθελα να γίνονται αναμετρήσεις ποδοσφαίρου την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως στην Αγγλία.

Για το πώς περιμένει να παρουσιαστεί ο Άρης:

Ο Άρης είναι πρώτος στην βαθμολογία. Έχει κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Το ρόστερ του είναι πολύ δυνατό, με ποιότητα και βάθος. Νομίζω, πως αν είμαστε και εμείς σε μια καλή ημέρα, θα δούμε ένα καλό παιχνίδι.

Για το αν θα δούμε ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα φαινόμενα τύπου Λέστερ:

Ευχής έργον είναι να δούμε τέτοια παραδείγματα. Ο Άρης παραδοσιακά είναι στις μεγάλες ομάδες, γιατί όχι να δούμε τον Άρη πρωταθλητή.

Για την συμφωνία των ΠΑΕ με τις στοιχηματικές:

Είναι επιβεβλημένο οι ΠΑΕ να πάρουν ποσοστό από το στοίχημα. Κάποια στιγμή, θα έπρεπε να γίνει μια τέτοια συμφωνία. Δεν γίνεται οι στοιχηματικές να βγάζουν χρήματα από τις ομάδες και οι ομάδες απλά να συμμετέχουν. Για παράδειγμα στο Παναιτωλικός-Άρης δεν είναι σωστό κάποιοι άνθρωποι να βγάζουν λεφτά και ο Παναιτωλικός και ο Άρης να παίρνουν «0» από αυτό το παιχνίδι.

Έχουμε διαβεβαιώσεις ότι οι συζητήσεις πάνε καλά, αλλά από τα λόγια μέχρι να τα δούμε έτοιμα, προς υπογραφή, απέχει.

Για το γεγονός ότι οι υπόλοιπες κατηγορίες δεν έχουν ξεκινήσει και τα γήπεδα είναι κλειστά για τον κόσμο:

Λέμε για τις ομάδες της Super League ότι παίζουν με κλειστά γήπεδα και έχουν μηδενικά έσοδα, αλλά ας σκεφτούμε και τις ομάδες της Super League 2 και της Football League, που φτάνουμε σε λίγο Χριστούγεννα και δεν έχει γίνει ούτε ένα παιχνίδι. Η κατάσταση είναι δραματική.

Δεν μπορεί να υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς αυτές τις κατηγορίες. Υπάρχει υποβιβασμός και προβιβασμός. Τί θα συμβεί στη Super League; Θα πέσει καμιά ομάδα; Ένα ποδοσφαιρικό οικοδόμημα δεν στηρίζεται μόνο στην πρώτη του κατηγορία, αλλά και στην 2η και στη 3η κατηγόρια, όπως επίσης και στα ερασιτεχνικά του πρωταθλήματα.

Για το Κύπελλο Ελλάδος:

Ό,τι και να συζητήσουμε τώρα και ό,τι ενημερώσεις έχουμε στις ομάδες, δεν είναι επίσημα στοιχεία. Είναι σκέψεις. Υπάρχει το ενδεχόμενο για διεξαγωγή κυπέλλου μόνο για τις ομάδες της 1ης κατηγορίας, αλλά δεν είναι σίγουρο τίποτα ακόμη.

Για τον Θεόδωρο Καρυπίδη:

Θα τον κρίνω μόνο αγωνιστικά, δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Μέχρι στιγμής τα πάει καλά. Φέρνει πολύ καλούς παίκτες, πολύ ποιοτικούς. Το πρόσημο είναι θετικό.

Για την κατάσταση που βιώνει το Αγρίνιο εν μέσω πανδημίας:

Δεν είχαμε ποτέ στο Αγρίνιο κάποιο έντονο πρόβλημα. Υπάρχουν κάποια κρούσματα. Όταν πας από το 0 στο 2, από το 2 στο 10 και σιγά-σιγά ανεβαίνει στο 20 και στο 30, ανησυχείς. Αλλά δεν είναι επιβαρυμένη η κατάσταση. Προσέχει ο κόσμος και φοράει τη μάσκα. Η μάσκα είναι το όπλο μας.

Αρχική