Ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα παραμένει στον Παναιτωλικό και μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Στη Σέντρα» σύγκρινε τον Άρη με τον ΠΑΟΚ και μίλησε για την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του Δικεφάλου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την παρουσία του στον Παναιτωλικό:

«Είμαι στον Παναιτωλικό, ακόμη παραμένω στην ομάδα. Αν είναι θέλημα Θεού θα πάω αλλού ως πρώτος προπονητής, θα φανεί. Έχουν πάει πίσω τα πράγματα με τον κορωνοϊό. Στο Πρωτάθλημα όλες οι ομάδες έχουν προπονητές. Πρέπει να έχουμε υπομονή για την κατάλληλη στιγμή και για τις καλύτερές επιλογές».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία σκοράρει περισσότερο στο φινάλε των αγώνων του:

«Ίσως για εμένα είναι κάτι που τυχαία συμβαίνει. Τι εννοώ: Ο ΠΑΟΚ έχει πάρα πολλές επιλογές παικτών που ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι. Μπορεί με μια αλλαγή να γίνει η διαφορά στο τέλος του αγώνα όπως έγινε στο μεταξύ μας παιχνίδι. Υπάρχει ποιότητα που μπορεί να δώσει λύσεις στον προπονητή. Για εμένα τελειώνει το ματς με το σφύριγμα του διαιτητή. Όλα μπορούν να συμβούν στο 1ο λεπτό ή στις καθυστερήσεις. Πρέπει να υπάρχει μια σωστή κατεύθυνση για το που θα καταλήξει η ομάδα. Μπορεί να γίνει το γκολ στην αρχή ή στο τέλος, όπως έχει καταφέρει ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία».

Για τη δήλωσή του παλαιότερα στο Metropolis 95,5 πως ο Γκαρσία έχει χαρακτηριστικά του Γκουαρδιόλα:

«Θυμάμαι ότι είχαμε μιλήσει για το αν πιστεύω ότι είναι έτοιμος να αναλάβει ο Γκαρσία. Δεν είπα κάτι παραπάνω από όσα πιστεύω. Τον έχω ζήσει σαν παίκτη και σαν αντίπαλο στην Κ19. Έχει πολύ σωστή φιλοσοφία και έχει καταφέρει να την περάσει στην ομάδα. Ήταν θέμα χρόνου να του δώσουν την ευκαιρία, την πήρε σε μια πολύ καλή στιγμή γιατί έχει πολύ καλό υλικό και τον βοηθάει για να κάνει την καλή δουλειά του. Ο Πάμπλο είναι καλό παιδί, όποτε έχουμε συναντηθεί έχουμε μιλήσει πολύ για το ποδόσφαιρο. Του εύχομαι το καλύτερο. Τον είχα ζήσει μπορεί να κάνει πολύ καλή δουλειά».

Για το αν συζήτησαν κάτι μετά τον μεταξύ τους αγώνα:

«Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Βλέπει κάποιους προπονητές που θέλει να κάνει τα πράγματα περίπου τα ίδια με τους μεγάλους προπονητές. Ο Γκουαρδιόλα ανέβηκε πήρε τον Μέσι και έγινε μεγάλος προπονητής. Πίστεψε στη δουλειά που κάνει. Δεν συγκρίνω Γκαρσία με Γκουαρδιόλα. Είναι νέος προπονητής με τη δική του φιλοσοφία και θα προχωρήσει πιστεύω».

Για το ποιος ήταν δυσκολότερος αντίπαλος για τον Παναιτωλικό, ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης:

«Η ποιότητα των παικτών του ΠΑΟΚ δεν έχει καμία σχέση με τους παίκτες του Άρη. Δεν λέω ότι δεν έχει καλούς παίκτες ο Άρης. Δεν έχει όμως την ποιότητα που έχει ο ΠΑΟΚ. Και στο κομμάτι ποιότητα και στο οικονομικό. Χάρηκα γιατί αμέσως ο Γκαρσία στο πρώτο ματς με τον Παναιτωλικό έβαλε τη δική του φιλοσοφία και τον σχηματισμό. Αν ήταν άλλος προπονητής θα επέμενε σ’ όσα άφησε ο προηγούμενος. Πολύ καλά σκέφτηκε ο Γκαρσία και βγήκε κερδισμένος ο ΠΑΟΚ».

Για τις εσωτερικές του αντιδράσεις στο εξαιρετικό γκολ του Νινούα και ως εξαιρετικός εκτελεστής φάουλ που ήταν και ο ίδιος:

«Δεν ήξερα τον ποδοσφαιριστή που έκανε το φάουλ. Στεναχωρήθηκα από μέσα μου. Οι παίκτες μου βρίσκονταν σε πολύ καλή στιγμή του αγώνα. Πίστευα ότι ήμασταν κοντά σε μια επιτυχία, στην ισοπαλία κόντρα σε μια καλή ομάδα. Στεναχωρήθηκα αλλά ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο γκολ. Δημιούργησε όμως κακές δηλώσεις από πολύ κόσμο για τον τερματοφύλακά μας. Στεναχωρήθηκα για όλη την κατάσταση».