Πριν τα Χριστούγεννα έφτασε στο Αγρίνιο ο Άγιος Βασίλης και έκανε δώρο στον Παναιτωλικό την πρώτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Μόνο που τον ρόλο τον υποδύθηκε ο Νίκος Βέργος, ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής στο 2-1 επί της Λάρισας. Ο 24χρονος επιθετικός σκόραρε τα δυο γκολ της αναμέτρησης, το πρώτο με κεφαλιά και το δεύτερο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Με τους τρεις βαθμούς, ο Παναιτωλικός ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση, έχει 7 πόντους και προσπέρασε τη Λάρισα, που έμεινε στους 6. Ήταν ένα «τρίποντο» που μπορεί να δώσει ώθησε στο σύνολο του Τραϊανού Δέλλα, ο οποίος είχε κυκλώσει αυτό το ματς ως… must win.

Το 4-2-3-1 των γηπεδούχων

Ο Παναιτωλικός ήταν με σχηματισμό 4-2-3-1 και οι ρόλοι ήταν οι εξής: Στην εστία ο Κνετ, δεξιός μπακ ο Τζανακάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Κωναταντόπουλος με τον Λιάβα και αριστερός μπακ ο Ντάλσιο. Δίδυμο αμυντικών μέσων ήταν ο Τσιγγάρας με τον Ταχάρ. Επιτελικός μέσος ο Ντίας, δεξιός εξτρέμ ο Γιάκολις και αριστερός ο Αριγίμπι. Ο Βέργος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με τριάδα στην άμυνα η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ ήταν με τριάδα στην άμυνα και οι ρόλοι ήταν οι εξής: Στην εστία ήταν ο Νάγκι. Στην τριάδα της άμυνας, δεξιά ήταν ο Ζίζιτς, στο κέντρο ο Ηλιάδης και αριστερά ο Μιχαήλ. Δεξιός πλάγιος φουλ μπακ ήταν ο Μπέρτος και αριστερός φουλ μπακ ήταν ο Φίλιπ. Ο Σπαρβ με τον Μιλοσάβλιεβιτς και τον Πινακά ήταν στην τριάδα των χαφ και στην επίθεση ήταν ο Ντουρμισάι με τον Τρούγιτς.

VAR και δοκάρι για τον Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Μόλις στο 2’, ο Ντίας σκόραρε αλλά το γκολ δεν μέτρησε μετά από έλεγχο της φάσης από τον VAR. Η υπόδειξη ήταν για χέρι του Ντίας. Στο 7’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι. Ο Τζανακάκης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Αριγίμπι, έπιασε την κεφαλιά, ο Νάγκι, βρήκε την μπάλα  που πήγε στο δεξί δοκάρι και στην επιστροφή, την μπλόκαρε ο Νάγκι

Γκολ ο Βέργος

Στο 16’ ο Παναιτωλικός κάνει το 1-0. Ο Γιάκολις εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βέργος πήδηξε ψηλότερα όλων και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Σπαρβ να κάνει προσπάθεια να τη διώξει αλλά χωρίς να τα καταφέρει. Ο Βέργος σκόραρε για πρώτη φορά στη σεζόν, στην 11η συμμετοχή του.

Χάνει… δύο πέναλτι ο Αριγίμπι

Στο 27΄ο Παναιτωλικός κερδίζει πέναλτι. Μονομαχία του Ντίας με τον Μπέρτο, ο Ντίας πέφτει στο έδαφος, ο Ζαχαριάδης δίνει πέναλτι. Ο Αριγίμπι εκτελεί στο 28’, ο Νάγκι αποκρούει, η υπόδειξη είναι για επανάληψη καθώς σύμφωνα με τον βοηθό στην τελική γραμμή, ο Νάγκι δεν είχε -τουλάχιστον- το ένα πόδι να πατάει στη γραμμή. Στο 30’ ο Αριγίμπι εκτελεί εκ νέου, στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι κι ενώ ο Νάγκι είχε πέσει και πάλι -όπως και στην πρώτη εκτέλεση- στα δεξιά.

Δοκάρι η ΑΕΛ

Η ΑΕΛ από το 30’ και μετά άρχισε σιγά-σιγά να ανεβάζει τις γραμμές της. Στο 40’ είχε την πρώτη δική της μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι. Ο Ντουρμισάι έκανε τη σέντρα και ο Πινακάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Και στην επόμενη φάση ήταν η σειρά του Παναιτωλικού να γίνει επικίνδυνος με τον Γιάκολις να πλασάρει και τον Μιχαήλ (είχε βγει ο Νάγκι για να σταματήσει τον Γιάκολις) να διώχνει την μπάλα με κεφαλιά.

Ο Κνετ λέει “όχι” στην ΑΕΛ 

Η ΑΕΛ είχε νέα σημαντική ευκαιρία με την αρχή του δευτέρου μέρους. Στο 46’ ο Πινακάς έδωσε στον Φιλίπ που σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή για να βγάλει ενστικτωδώς σε κόρνερ ο Κνετ. Η ΑΕΛ συνέχισε με ευκαιρίες στο δεύτερο μέρος. Στο 55’ νέα ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Πινακάς σε φάση διαρκείας, σουτάρει μέσα από την περιοχή, δυνατά, στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 66’, ο Τρούγιτς από τα δεξιά έκανε την πάσα στον Ντουρμισάι, αυτός πλάσαρε μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 73’ ο Τρούγιτς βγαίνει τετ-α-τετ και ο Κνετ διώχνει. Σε αυτή τη φάση ο Κνετ τραυματίστηκε, αποχώρησε και τη θέση του πήρε ο Μέλισσας.

Το 2-0 με πέναλτι ο Βέργος

Στο 83′ από τη μονομαχία του Ζίζιτς με τον Βέργο στη μεγάλη περιοχή, ο επιθετικός του Παναιτωλικού βρέθηκε στο έδαφος. Ο Ζαχαριάδης άφησε αρχικά το παιχνίδι να εξελιχθεί, έγινε έλεγχος της φάσης από τον VAR, και η υπόδειξη ήταν για πέναλτι. Ο Βέργος στο 86′ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε.

Μείωσε ο Γιουνές

Στις καθυστερήσεις (στο πέμπτο λεπτό από τα έξι των καθυστερήσεων) ο Χαμζά Γιουνές έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ (76’λ.τ. Μελίσσας), Λιάβας, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Αριγίμπι (57’ Μεντόσα), Ντάλσιο, Ντιας, Γιάκολις (68’ Αρσούρα), Τσιγγάρας, Ταχάρ (56’ Περέιρα), Βέργος

ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης (60’ Γλυνός), Μιχαήλ (86’ Μούζεκ), Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος, Τρούγιτς (86’ Γιουνές).