Κακή έκρινε την διαιτησία του Ζαχαριάδη στον αγώνα του Παναιτωλικού με την ΑΕΛ ο Κώστας Ακρίδας, καθώς εντόπισε πολλά προβλήματα στην εφαρμογή κανονισμών, μεγάλη καθυστέρηση στην λήψη απόφασης μέσω on field review και έλλειψη συγκέντρωσης.

Αναλυτικά:

Αγώνας: Παναιτωλικός – ΑΕΛ 2-1 Διαιτητής: Ζαχαριάδης, Διαιτητής VAR: Γκορτσίλας

Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 2′ σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Παναιτωλικού από τον Ντίας για χέρι. Με τον νέο κανονισμό, παρά το γεγονός πως είναι κολλημένο το χέρι στο σώμα του, είναι παράβαση και σωστά ακυρώθηκε. Ο διαιτητής Ζαχαριάδης δεν υπόδειξε την παράβαση σε ροή αγώνα και χρειάστηκε η βοήθεια του VAR Γκορτσίλα.

Στο 26′ δόθηκε σωστά πέναλτι σε ανατροπή του Μπέρτου στον Ντίας, ενώ σωστά δόθηκε και επανάληψη της εκτέλεσης, καθώς ο τερματοφύλακας δεν πατούσε στη γραμμή του γκολ. Εκεί βοήθησε και ο β’ βοηθός Κωνσταντίνου.

Στο 83′ ο Βέργος ανατράπηκε από τον Ζίζιτς εντός περιοχής. Ο παίκτης της Λάρισας βρήκε τον επιθετικό του Παναιτωλικού χαμηλά στα πόδια. Ο Ζαχαριάδης είναι στα δύο μέτρα και δεν υποδεικνύει παράβαση. Η φάση εξελίσσεται με επίθεση της Λάρισας και όταν διακόπηκε το παιχνίδι ο VAR Γκορτίλας τον ενημέρωσε για την παράβαση πέναλτι που προηγήθηκε. Ο διαιτητής εξέτασε την φάση στο VAR (on field review) και katal;ogise πέναλτι. Υπήρξε καθυστέρηση επτά λεπτών στη συγκεκριμένη φάση, ενώ ήταν πολύ εύκολη και θα μπορούσε να είχε υποδείξει την παράβαση την στιγμή που έγινε καθώς ήταν πολύ κοντά.

Γενικά κακή η διαιτησία του Ζαχαριάδη με πολλά λάθη στην εφαρμογή κανονισμών, ενώ λάθη υπήρξαν και από τους βοηθούς. Αν δεν υπήρχε το VAR θα είχαμε γεγονότα σε αυτό το παιχνίδι.

Εκτός τόπου και χρόνου η διαιτησία.

Βαθμολογία: 7.50

Πηγή: https://soccerplus.gr