Φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του Νίκου Βέργου έφερε στην ούγια η πρώτη νίκη του Παναιτωλικού στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Ο 24χρονος επιθετικός υπήρξε ο «σημαιοφόρος» της νίκης (2-1) της αγρινιώτικης ομάδας κόντρα στην ΑΕΛ σημειώνοντας και τα δύο γκολ.

Μάλιστα ο ίδιος κέρδισε το πέναλτι μέσω του οποίου ζευγάρωσε τα τέρματά του και κάπως έτσι έβαλε μπροστά τη διαδικασία της απόσβεσης της καλοκαιρινής μεταγραφής του στα «καναρίνια».

Παρεμπιπτόντως, ο Βέργος σκόραρε σε παιχνίδι της Super League έπειτα από 80 μήνες!

Φυσικά δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως ο Έλληνας επιθετικός δεν έχει μακρά θητεία στη Super League, αγωνιζόμενος για μεγάλο διάστημα εκτός συνόρων (Ρεάλ Μαδρίτης Β΄, Βάσας, Χέρκουλες).

Στις 19 Δεκεμβρίου 2018 πέτυχε 1 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με αντίπαλο τον Κισσαμικό.

Το συμβόλαιό του με τον Παναιτωλικό λήγει το 2022, ενώ ο Παναθηναϊκός διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης από ενδεχόμενη μεταγραφή του σε άλλο κλαμπ.

Το περασμένο καλοκαίρι και έπειτα από τη λήξη του εξάμηνου δανεισμού του στην Χέρκουλες, παρά το γεγονός πως είχε προτάσεις από την ρουμάνικη Γκαζ Μετάν καθώς και ομάδες της Ισπανίας, εν τούτοις επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στο οικείο ελληνικό περιβάλλον και υπέγραψε στον Παναιτωλικό.

Ο Δέλλας τον πιστεύει σε μεγάλο βαθμό και στο ματς με την ΑΕΛ του έδωσε το πρώτο «γεμάτο» 90λεπτο επί των δικών του ημερών στον πάγκο του Παναιτωλικού, με τον Βέργο να βγάζει…ασπροπρόσωπο τον «Κολοσσό» για την εμπιστοσύνη του.

««Αυτή είναι η δουλειά μου. Να βάζω γκολ» τόνισε μετά το τέλος του αγώνα ο «δήμιος» της ΑΕΛ και μεγάλος πρωταγωνιστής της παρθενικής νίκης του Παναιτωλικού στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Τα καλύτερα έρχονται!