Το Λαύριο πιστοποίησε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και, μετά το Περιστέρι και τον Άρη, πήρε… παραμάζωμα και το Μεσολόγγι με 87-70, φτάνοντας σε τρίτη νίκη μέσα σε μόλις μία εβδομάδα και συνεχίζοντας σε ρυθμό… εξπρές για την παραμονή στην Basket League.

Το Λαύριο ακούμπησε με συνέπεια την μπάλα στο «ζωγραφιστό» και βρήκε λύσεις από τους Έβανς-Ντιαλό, παίρνοντας έτσι στην αρχή το πάνω χέρι απέναντι σε ένα Μεσολόγγι… μπερδεμένο δίχως Αγραβάνη και με τον Γκριν να προσπαθεί να δώσει ανάσες (20-14 στο 8′). Ο Αμερικανός, όμως, ήταν εξαιρετικός και οι 12 πόντοι του έμελλε τελικά να δώσουν προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου για τους φιλοξενούμενους (20-22).

Οι παίκτες του Καλαμπάκου πήραν, έτσι, ψυχολογία και «χτυπώντας» είτε στη ρακέτα είτε στο ανοικτό γήπεδο με τους Σαχπατζίδη και Λάνγκφορντ, έμοιαζαν σε καλύτερη μοίρα στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου (27-30). Το άνοιγμα του ρυθμού, όμως, βόλεψε εκείνους του Σερέλη, που με τους Κάρτερ και Ντέιβις στήριξαν τους ψηλούς τους και, μέχρι το ημίχρονο, ξέφυγαν κόντρα σε έναν αντίπαλο, που έδειξε ίδια εικόνα με αυτή του πρώτου οκταλέπτου με ουκ ολίγα λάθη (47-38).

Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, με το Λαύριο να διατηρεί ευστοχία από μακριά και να αξιοποιεί την κακή επίθεση του αντιπάλου, για να φτάσει μέχρι και στο +15 (56-41). Ο Γκριν, όμως, για ακόμη μια φορά επανήλθε για το Μεσολόγγι, με τα κερδισμένα φάουλ να «ροκανίζουν» τους γηπεδούχους και τη διαφορά, φέρνοντάς τη μέχρι και στο -6 με λέι απ του Σαχπατζίδη (56-50 στο 28′), αλλά η απάντηση στο σερί 0-9 ήρθε δια χειρός Μουράτου, που κρατούσε μια καλή απόσταση για την ομάδα της Ανατολικής Αττικής (62-50).

Με τον Ντέιβις να συνεχίζει το «βομβαρδισμό» του αντίπαλου καλαθιού, η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο κι ένα δικό του μακρινό σουτ τελείωσε, επί της ουσίας, κάθε ελπίδα για το Μεσολόγγι στο τρίλεπτο για το φινάλε (79-63). Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πολλά περιθώρια αντίδρασης και δέχθηκαν το αποτέλεσμα, σε έναν ακόμη θρίαμβο για το σύνολο του Σερέλη.

Δεκάλεπτα: 20-22, 47-38, 60-50, 87-70

Ο ΕΝΑΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕ: Το Λαύριο είδε αρκετούς του παίκτες να κάνουν εξαιρετική δουλειά, αλλά δύο εξ αυτών αποτέλεσαν βασικούς «πυλώνες». Ο Ντέβιν Ντέιβις με τους 21 πόντους του, με 8/10 σουτ και πέντε ριμπάουντ, επιβεβαίωσε στον Χρήστο Σερέλη το λόγο, που τον κράτησε, ενώ ο Σον Έβανς έβαλε στην αρχή τα «θεμέλια», τελειώνοντας με 15 πόντους και επτά ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα ποσοστά σε σουτ εντός παιδιάς ήταν σχεδόν ισορροπημένα. Κάπως έτσι, όταν υπάρχει διαφορά 12 κατοχών (ένα παραπάνω επιθετικό ριμπάουντ και 11 λιγότερα λάθη για το Λαύριο), η τελική διαφορά του +17 είναι απολύτως φυσιολογική.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

https://basketa.gr/