Ο Παναιτωλικός αν και με δέκα παίκτες από το πρώτο ημίχρονο άντεξε στην πίεση του Βόλου μέχρι το φινάλε του αγώνα, και πήρε πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό.

Ο αγώνας στον Βόλο ξεκίνησε χωρίς ρυθμό και κατά συνέπεια και χωρίς ευκαιρίες για τους δύο αντιπάλους.

Πολλά φάουλ, αρκετά μαρκαρίσματα και μονομαχίες στον χώρο του κέντρου δεν άφηναν τις ομάδες να δημιουργήσουν κάποιες καλές στιγμές που θα βοηθούσαν στην ποιοτική αναβάθμιση του παιχνιδιού.

Το σκηνικό άλλαξαν οι δύο κίτρινες κάρτες που πήρε ο Τζανακάκης σε διάστημα 7 λεπτών για φάουλ στον Ουάρντα σε αμφότερες τις περιπτώσεις.

Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε στο 28ο λεπτό και από εκείνο το σημείο και μετά η πρωτοβουλία των κινήσεων ανήκε στον Βόλο.

Κατοχή της μπάλας και καλύτερη κυκλοφορία πλέον για τους γηπεδούχους με τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο ημίχρονο να έρχονται κυρίως από τα πόδια του Μαρτίνες.

Ο Βόλος δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή,  αφού δεν σημείωσε κάποιο τέρμα στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο στο 2ο ημίχρονο ο Τραϊανός Δέλλας προχώρησε σε δύο αλλαγές ώστε να μπορέσει να ανταπεξέλθει η ομάδα του στην πίεση που θα ασκούσε ο Βόλος.

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν αφού κέρδισαν πέναλτι μετά από ανατροπή του Περέα από τον Περέιρα στο 58ο λεπτό.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ουάρντα με τον Μελίσσα όμως να μην επιτρέπει στον αντίπαλο του να σκοράρει.

Ο Βόλος είχε τον έλεγχο του αγώνα, την κατοχή της μπάλας σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε κάποιο τέρμα. Ο Μελίσσας κατά κύριο λόγο αλλά και η άμυνα του Παναιτωλικού χάλασαν τα σχέδια των γηπεδούχων.

Το έργο των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων ήταν εξ αρχής δύσκολο αφού η αναμέτρηση διεξήχθη υπό ισχυρή βροχόπτωση.

Ο Παναιτωλικός πήρε έναν πολύτιμο βαθμό παίζοντας με 10 παίκτες από το πρώτο ημίχρονο.

Βόλος (Λόπεθ): Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κολόμπο, Σάντσες, Ριένστρα, Νίνης, Περέα, Ουάρντα, Μαρτίνες, Μπαρτόλο, Δουβίκας

Παναιτωλικός (Δέλλας): Μελίσσας, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Τζανακάκης, Ταχάρ(96΄Βάντερσον), Τσινγκάρας, Ντάλσιο, Γιάκολις (53′ Περέιρα), Μεντόσα (53′ Μάζουρεκ), Βέργος 73′ Αζάντι), Ντίας