Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ σχολιάζοντας τις επίμαχες φάσεις της 13ης αγωνιστικής, έκανε λόγο για έλλειψη συγκέντρωσης από τον διαιτητή Τζοβάρα και τον βοηθό Τζιώτζιο, που προκάλεσε σύγχυση στον αγώνα Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης. To γκολ των γηπεδούχων, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΚΕΔ, σωστά δε μέτρησε κατόπιν παρέμβασης του VAR, αφού στην προηγούμενη φάση είχε υποδειχθεί οφσαίντ, που δεν εκτελέστηκε σωστά.

Αναλυτικά:

Παναιτωλικός – Απόλλων Σμύρνης

Ο βοηθός Τζιώτζιος σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, το οποίο υπέδειξε ο διαιτητής Τζοβάρας. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού, Κνετ, μάζεψε την μπάλα που είχε βγει εκτός αγωνιστικού χώρου και αντί να δώσει συνέχεια με ελεύθερο χτύπημα, έπαιξε την μπάλα με τα χέρια. Ο Παναιτωλικός ξεκίνησε επίθεση, η οποία κατέληξε σε γκολ, το οποίο κατακύρωσε ο Τζοβάρας. Μετά όμως από ενδελεχή έλεγχο του VAR, Σκουλά, ο Τζοβάρας ακύρωσε το γκολ των γηπεδούχων και γύρισε τη φάση πίσω για να γίνει σωστή επανεκκίνηση του αγώνα.

Ο Κλάτενμπεργκ κρίνοντας τα όσα συνέβησαν υποστήριξε πως «η έλλειψη συγκέντρωσης από το διαιτητή και το βοηθό, οδήγησε σε σύγχυση και χρειάστηκαν αρκετά λεπτά με τη συνδρομή του VAR για να ληφθεί η σωστή απόφαση, δηλαδή η ακύρωση του γκολ και η σωστή επανάληψη της επανέναρξης του αγώνα με έμμεσο ελεύθερο λάκτισμα του οφσάιντ».