Ο Λάμπρος Ανδριόπουλος, πρόεδρος του πανελληνίου συνδέσμου προπονητών, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την προσπάθεια που γίνεται για επανέναρξη των πρωταθλημάτων όσο το δυνατόν συντομότερα.

«Εμείς από τις 6 Δεκεμβρίου στείλαμε μία επιστολή σε όλους τους συνδέσμους και εκφράζαμε την συμπαράστασή μας σε όσους δεν εργάζονται. Πήραμε πολλά προσωπικά μηνύματα από ανθρώπους που ζουν μόνο από αυτό για να κάνουμε κάποια κίνηση για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, πράγμα που εκείνη την στιγμή ήταν ανέφικτο λόγω του lockdown.

Οι ομάδες είναι 138, πήραμε ενδεικτικά από έναν αριθμό συναίνεση με ένα email και την στείλαμε και σε όλους τους φορείς. Την κοινοποιήσαμε και στους συνδέσμους και στα ΜΜΕ. Έχουμε κάνει και μία ακόμη κίνηση και περιμένουμε να την υλοποιήσουν τα παιδιά από την Super League, μήπως και ξεκολλήσουν και οι χαμηλότερες κατηγορίες και παίξουν ποδόσφαιρο, έστω και χωρίς την χρήση αποδυτηρίων.

Θέλουμε και εμείς σαν προπονητές να εκφράσουμε την άποψή μας, είναι βιοποριστικό το θέμα και ας ελπίσουμε σιγά σιγά να ξεκινήσει και το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Εγώ είμαι στον Φοίνικα Πολίχνης (Α1 ΕΠΣΜ), οι παίκτες κάνουν σε γκρουπ και κάποιοι, μάλιστα, με μεγαλύτερες φιλοδοξίες στέλνουν το πρόγραμμά τους για να το βλέπουμε.

Κάποιους μεμονωμένα μπορώ και να τους δω. Μία ομάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς, χάνει το 25% σε δύο εβδομάδες και πάει λέγοντας. Οι επαγγελματίες παίκτες προσπαθούν με ασκήσεις, αλλά είναι τελείως διαφορετικό από το να κάνεις προπόνηση με μπάλα».

Κατέληξε λέγοντας: «Αυτό το πρωτόκολλο δεν μπορεί να το τηρήσει ερασιτεχνική ομάδα, έχουμε ζητήσει ένα άλλο με θερμομέτρηση και δωρεάν τεστ. Και να υπάρχει ένας υγειονομικά υπεύθυνος να ελέγχει, αν και οι ίδιοι οι προπονητές απομονώνουν ένα ύποπτο περιστατικό».